espa pkm

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026, 10:21:03 πμ

Ελλάδα

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το αποκλειστικό προνόμιο που είχε δοθεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης», ΟΑΣΘ, ως προς την εκτέλεση του αστικού συγκοινωνιακού έργου της κοινής ωφέλειας στη συμπρωτεύουσα, απορρίπτοντας παράλληλα τις αιτήσεις 399 πρώην μετόχων του Οργανισμού με τις οποίες οι τελευταίοι εναντιώνονταν ουσιαστικά στην κρατικοποίησή του.
Την ανησυχία του ΚΚΕ για ενδεχόμενη «μεγαλύτερη πολεμική κλιμάκωση», εξέφρασε ο γγ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην εκτίμηση του ΚΚΕ για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

«Σήμερα πλέον, δεν μπορούμε να μένουμε στην εκτίμηση για έναν απλό κίνδυνο θερμού επεισοδίου.
Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2019. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τις ημερομηνίες που είχε προτείνει το Συμβούλιο, με 492 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 24 αποχές.
Για καθαρό πλέον Σαρωνικό έκαναν λόγο οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας για τα αποτελέσματα της μελέτης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών μετά την επιχείρηση για την απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου, μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διμερείς και διεθνείς διπλωματικές ενέργειες για τη θωράκιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, απηύθυνε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως «πολυγλωσσία και ερασιτεχνισμοί στα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται».

Με την επιστροφή του στην Αθήνα από το Άγιο Όρος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έσπευσε να επισκεφθεί το άγαλμα Τρούμαν και να φωτογραφηθεί δίπλα του.

«Μόλις επέστρεψα από το Όρος Άθως, πέρασα να δω την κατάσταση του αγάλματος του Χάρι Τρούμαν – ένα σύμβολο της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας και μία υπενθύμιση της γενναιοδωρίας τού αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας» έγραψε, σε ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, o κ.

Ιδιαίτερα αιχμηρός για την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του, κατά την έναρξη του κοινού διήμερου συνεδρίου της με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στην εξάρθρωση μία από τις μεγαλύτερες διενθείς εγκληματικές οργανώσεις που λειτουργούσε με χαρακτηριστικά μαφίας, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ καταγράφοντας επιτυχία σε μία από τις πλέον σημαντικές υποθέσεις στα αστυνομικά χρονικά της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η αστυνομία.
Απόφαση για δίμηνη παράταση έως και τις 20 Ιουνίου, έλαβε, ομόφωνα, την Τετάρτη, η Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του δεύτερου πραγματογνώμονα (καθώς ένας εκ των δύο δήλωσε κόλλημα) που θα διερευνήσει την καταγγελία Πολάκη για τα χρήματα που λείπουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και θα αποφασίσουν πιο είναι το ακριβές ποσό, μετά και την καταγγελία του μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής -βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά ότι για το ποσόν των 260 εκατ.
Παρουσιάστηκε ενώπιον των αυτοδιοικητικών της Στερεάς Ελλάδας η μελέτη του καθηγητή Γιάννη Πανούση για ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Ολόκληρη η πρόταση

Το όνομα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με την πρόταση “Δελφικό Πανεπιστήμιο”.