espa pkm

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2026, 10:23:22 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 16:50

Πέθαναν σε γαμήλιες δεξιώσεις σε Πάτρα και Κρήτη

Συντάκτης:
Συγκλονίζει η διπλή τραγωδία, στην Κρήτη και την Πάτρα όπου δύο άνθρωποι πέθαναν ενώ βρίσκονταν σε γαμήλια δεξίωση.

Η πρώτη τραγωδία έγινε στο Λασίθι. Ένας 62χρονος άνδρας, ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό του σε γλέντι γάμου στην Ιεράπετρα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 16:50

Ο λόγος του ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη

Συντάκτης:

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, υπό το βάρος των πολεμικών σεναρίων και του κλίματος γενικευμένες έντασης που έτεινε να επικρατήσει στη χώρα ζήτησε να ενημερώσει τους υπευθύνους των τηλεοπτικών σταθμών.

Για διπλωματική διγλωσσία στο θέμα της Συρίας κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας πως μολονότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη του NATO, αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 16:00

Βέροια: Μαχαίρωσε τον σύντροφό της μετά από καβγά

Συντάκτης:
Μια 21χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία συνελήφθη στη Βέροια κατηγορούμενη για τον τραυματισμό με μαχαίρι του 46χρονου σύντροφο της, μετά από διαπληκτισμό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νέα γυναίκα ύστερα από καβγά με τον επίσης Βούλγαρο σύντροφο της, τον τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Βέροιας για τις πρώτες βοήθειες.
Προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης τις διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης.

Η διοίκηση του κεντρικού Δήμου θα καταθέσει πρόταση στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής των κοιμητηρίων με Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, με στόχο να καθοριστεί οικοδομήσιμος χώρος για την εγκατάσταση χρήσεων κοιμητηρίων και κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.
Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» επιτέθηκαν με σφυριά και μπογιές, στις 6:20 το πρωί, στο κτίριο εταιρείας χάρτινης συσκευασίας και εκτυπώσεων, που βρίσκεται στην οδό Βιλτανιώτη, στην Κηφισιά.

Οι δράστες έσπασαν τζάμια του κτιρίου, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μπογιές.
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 15:00

Τα παιδιά σταματούν να γράφουν λόγω υπολογιστών

Συντάκτης:
Εδώ και αιώνες, γράφουμε με το χέρι. Το smartphone και ο υπολογιστής το καθιστούν αυτό περιττό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτό δεν βοηθάει στην ανάπτυξη των παιδιών, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, επιλέγοντας μάλιστα να κάνει σήμερα την αξία του χειρογράφου πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζει, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ευχόμενος να επικρατήσει τελικά η σύνεση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας,

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, «έχουν τα μάτια τους…24 ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα γκριζαρίσματος», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας στην Τουρκία.
«Οι εικόνες από τις χημικές επιθέσεις στη Συρία ήταν απαράδεκτες. Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη διεθνώς, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Η απάντηση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αγγλίας αλλάζει τα δεδομένα και τις επόμενες ημέρες θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» τονίζει, ο επίτροπος Μετανάστευσης-Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογραμμίζει πως «πέρα από τα διαφορετικά γεωπολιτικά συμφέροντα, θεωρώ ότι είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να εργαστεί για μια βιώσιμη πολιτική λύση».