espa pkm

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026, 10:19:34 μμ

Ελλάδα

«Το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται είναι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφάλειας, ειδικά αυτό το καλοκαίρι, το οποίο, για τον τουρισμό, αναμένεται ευοίωνο, αφού οι αφίξεις υπολογίζονται να καταγράψουν επιπλέον αύξηση έως και πάνω από 20%».
Στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας πως θα πρέπει η Ελλάδα να επιδιώξει τη σταθεροποίηση της περιοχής.

«Τρεις τουλάχιστον φορές μέσα στα τελευταία χρόνια φάνηκε ότι η κατάσταση στη Συρία εκτονώνεται, και τελικά πάλι αναδεικνύεται σε πεδίο παγκόσμιων αντιπαραθέσεων που δυσκολεύει την περιοχή» τόνισε ο κ.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 00:50

Κοτζιάς - Ντιμιτρόφ: Την Πέμπτη οι συνομιλίες

Συντάκτης:

Στην Οχρίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έφτασε λίγο μετά τις 17:00 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η ελληνική αποστολή.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει το πρωί της Πέμπτης νέο γύρο επαφών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως αποφασίστηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των γενικών γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.
Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά στο αίτημα του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη, το Συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή του Δημάκη κατά του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού που δεν είχε εγκρίνει την εκπαιδευτική άδεια, με ηλεκτρονική επιτήρηση, που ζητούσε ο κρατούμενος.

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου έστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες παρουσιάζουν αυθαίρετα στοιχεία για την επάρκεια υποδομών με στόχο την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία».

Έχουμε πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία σε απόλυτη σύμπνοια, και είναι δεδομένο ότι στη μόνιμη απειλή που αποτελεί η Τουρκία για την πατρίδα μας, η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της απαντούν κάθε φορά που υπάρχει πρόκληση.
Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Σκοπιανό αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και ειδικά οι επιθέσεις φιλίας που δέχεται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ θα τεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής την Τετάρτη το απόγευμα.
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 20:50

Συνάντηση της ΠΝΟ με Κουρουμπλή

Συντάκτης:
Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους δεσμεύτηκε ότι θα στείλει εντός της ημέρας στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητώντας από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να απαντήσουν με τις παρατηρήσεις τους.

Δριμεία κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου άσκησε για μια ακόμα φορά ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Νέα Δημοκρατία είχε εξ’ αρχής αναδείξει τον παραλογισμό του νόμου Κατρούγκαλου», τονίζοντας πως «δεν είναι τυχαίο που «οι εξωπραγματικές κρατήσεις απασχολούν πλέον και το Συμβούλιο της Επικρατείας».