espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 6:13:14 πμ

Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και τώρα όλοι επικεντρώνονται στις επερχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (Σάββατο 25/4, 20:30) έχει ξεκινήσει, με στόχο το 9ο τρόπαιο στην ιστορία του.

Καταδίκη εκπαιδευτικού σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετή αναστολή για σεξουαλικό υπονοούμενο που απηύθυνε σε μαθήτριά του, αποφάσισε Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Η απόφαση προήλθε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, το οποίο έκρινε τον εκπαιδευτικό ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικό λόγω πρότερου σύννομου βίου.

Η αστυνομία πέτυχε την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ειδικευόταν στην κλοπή μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συλλαμβάνοντας δύο άτομα, ηλικίας 40 και 30 ετών, επ’ αυτοφώρω.

Σε βάρος τους, καθώς και ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκηδόνας, που περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και άλλα αδικήματα.

ΔΙΠΑΕ και ΕΚΕΤΑ προχωρούν σε μια σημαντική συνεργασία για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων και καινοτόμων οργανωτικών δομών, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στο οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο του σε διεθνές κοινό συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Επιστήμης sCYence Fair 2026, που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία στις 30 Απριλίου.

Η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι προτιμά τις συστάσεις και όχι τα πρόστιμα για τους μουσικούς του δρόμου, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Προστασίας Κοινοχρήστων Χώρων & Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Δημαρέλος.

Μέσα από βίντεο στο TikTok, νέοι και νέες Ρομά αναδεικνύουν τη σημασία της εκπαίδευσης, προσπαθώντας να ανατρέψουν κοινωνικά στερεότυπα σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία και η Βουλγαρία.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε μονάδα ανακύκλωσης στη Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την επικινδυνότητα του καπνού και των αερίων που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Βλέπουμε όλα τα εργοτάξια του οδικού άξονα Fly Over να δουλεύουν πυρετωδώς, ένα έργο να προχωρεί με άλματα και τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται απόλυτα, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κώστας Γκιουλέκας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που έγινε στο Διοικητήριο.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήχησε το μήνυμα του 112, προειδοποιώντας για τη φωτιά που ξέσπασε σε εταιρεία ανακύκλωσης στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.