espa pkm

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026, 3:10:08 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 16:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν

Συντάκτης:
Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Κατά την επικοινωνία τους οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας

Πηγή: Το Βήμα
Επιβάλλεται η Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας εδώ και είκοσι μέρες χωρίς λόγο πριν από Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας στη Βάρνα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μείνει ουδέτερη απέναντι στην αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη στην Προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Πληροφορίες του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι, μετά τη συνάντηση, επικρατεί κλίμα ικανοποίησης στην κυπριακή αποστολή για το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και Σαλαμίνα.
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας θέλοντας ετσι να δείξουν την αντίθεση τους στη μη καταβολή επικούρησης σε 16.000 συνταξιούχους.


Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής διακόπηκε η λειτουργία παράνομης Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Λόφο Σκουζέ, στον Δήμο Αθηναίων.

Η πρωτοβουλία ελήφθη με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των 29 περιθαλπομένων που διέμεναν σε αυτή υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.
Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», δηλώνει ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Ανδ.

Την εκ νέου άνοδο της στάθμης των νερών των ποταμών Αρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη γείτονα Βουλγαρία, καταγράφει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.