espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 3:47:42 μμ

Ελλάδα

Σε μία εποχή κατά την οποία η ελευθερία του Τύπου απειλείται από φυσικές, θεσμικές και ψηφιακές επιθέσεις, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα συνέδριο με επίκεντρο την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ανθεκτικότητα της ενημέρωσης.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική περιοχή στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης του δήμου Ωραιοκάστρου. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα της 2ης Ε.

Για δύο ολόκληρες ημέρες, σήμερα και αύριο Κυριακή 15 Ιουνίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ γεμίζει χρώματα, μουσικές και αρώματα, καθώς το γνωστό Flea Market Thessaloniki επιστρέφει, δίνοντας ραντεβού με το κοινό.

Την πρώτη μεταγραφική κίνηση για τη νέα αγωνιστική σεζόν ολοκλήρωσε ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» – μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Παπαρέγκα (13/6) – απέκτησε τον 27χρονο Αμερικανό πόιντ γκαρντ, Τζάστιν Ράιτ Φόρμαν, ο οποίος συμφώνησε σε μονοετούς διάρκειας συμβόλαιο με την ομάδα.

Σε μία εποχή κατά την οποία η ελευθερία του Τύπου απειλείται από φυσικές, θεσμικές και ψηφιακές επιθέσεις, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα συνέδριο με επίκεντρο την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ανθεκτικότητα της ενημέρωσης.

Το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Από τον Κίνδυνο στην Ανθεκτικότητα: Μια Διεπιστημονική Προσέγγιση για την Παγκόσμια Ασφάλεια των Δημοσιογράφων» διοργανώνεται σήμερα και αύριο (14 και 15 Ιουνίου 2025), στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, από το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης (ICSJ), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ.

«Η Ανατολική Μεσόγειος αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο, και η Ελλάδα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αν. καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (IHU) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μέλος της Ολομέλειας ΡΑΑΕΥ (κλάδος Ενέργειας) και Ενεργειακός Διαμεσολαβητής Κομνηνός Κόμνιος με αφορμή την διοργάνωση της Θερινής Ακαδημίας που θα πραγματοποιηθεί 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή κορυφαίων διπλωματών και ειδικών στον τομέα της ενέργειας.

Ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της λειψυδρίας και όχι απλά επιθέματα με γεωτρήσεις και μικρής κλίμακας έργα, ζητούν δήμαρχοι της Χαλκιδικής που αδυνατούν να απαντήσουν αν θα έχουν νερό σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περιβαλλοντικό έγκλημα εντοπίστηκε σε περιοχή Natura στην Κορώνεια Θεσσαλονίκης, όπου συσσωρεύτηκαν τεράστιες ποσότητες αποβλήτων, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο το οικοσύστημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονης Ελληνίδας, η οποία φέρεται να είναι νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται το αγροτεμάχιο.

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2025 08:43

Η λειψυδρία στη Θεσσαλία: Μία κρυφή απειλή

Συντάκτης:

Με πρώτο δεδομένο ότι το 86% του συνόλου της υδατικής κατανάλωσης στην Ελλάδα πάει στην άρδευση και δεύτερο δεδομένο ότι περίπου το 25% αυτού του νερού καταναλώνεται στην αγροτική Θεσσαλία, είναι αναμενόμενο το περιβαλλοντικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει σήμερα η περιφέρεια αυτή.