espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 7:07:52 πμ

Ελλάδα

Η αστυνομία ερευνά τον θάνατο ενός 64χρονου Βούλγαρου, ο οποίος εντοπίστηκε χθες νεκρός στα Νέα Κερδύλλια Σερρών, με το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας να μην έχει αποκλειστεί.

Το παράρτημα του ΝΠΙΔ «Επάνοδος», το οποίο θα συμβάλλει στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισμένων, εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννη Δ.

Με σημαντικές  εισηγήσεις από πάνω από 40 ομιλητές και με μεγάλη συμμετοχή από τις γειτονικές χώρες, ολοκληρώθηκε το 6ο Balkan Forum, με τίτλο  «Επιχειρηματικότητα-Βιώσιμος Τουρισμός: Προκλήσεις, προοπτικές και προοπτικές στα Βαλκάνια», το οποίο διοργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2025 19:24

«Ανάγκη για δράση κατά των υψηλών τιμών ενέργειας»

Συντάκτης:

«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα των ακριβών τιμών. Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις οι οποίες θα βρίσκονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαος Τσάφος, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Ινστιτούτο Ενέργειας για τη ΝΑ Ευρώπη (ΙΕΝΕ), με θέμα «Η πρόκληση της Ενέργειας: Κόστος και Ανταγωνιστικότητα της Βιομηχανίας».

Ο δολοφόνος κρύβεται στην Καστοριά του 1947, πίσω από τα πέπλα της βροχής και στις σκιές των ερειπωμένων σπιτιών. Αυτό το βιβλίο, που ξεκινά με νεκρά παιδιά και μια κοινωνία στο χείλος της διάλυσης, εξελίσσεται σε μια σκοτεινή τοιχογραφία της συλλογικής μνήμης, των ιστορικών τραυμάτων και της προσπάθειας να σταθεί κανείς όρθιος μέσα στον ζόφο της Ιστορίας.

Η Chalkos Gallery άνοιξε και επίσημα τις πόρτες της χθες, υποδεχόμενη την έκθεση «Πόρτες της Θεσσαλονίκης». Πρόκειται για την έκθεση της Ελληνοαμερικανίδας καθηγήτριας και δημοσιογράφου Ντόντι Τσιαντάρ (Dody Tsiantar), με φωτογραφίες που απεικονίζουν πόρτες της πόλης, οι οποίες είναι φτιαγμένες από διάφορα υλικά, διαφορετικού στιλ και εποχής.

Εκατό χρόνια ακριβώς μετά την υπογραφή στις 12 Ιουνίου του 1925, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παύλο Κουντουριώτη, ο ιδρυτικός νόμος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η τηλεόραση συνεχίζει να κατέχει, οριακά, τα σκήπτρα των Μέσων ενημέρωσης για τους Έλληνες, με τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να ακολουθούν κοντά. Ωστόσο, οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τις ιστοσελίδες, ενώ η τηλεόραση και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις της εμπιστοσύνης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Γ’ Δημοτική Κοινότητα σας προσκαλούν στη συναυλία με τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου την Τετάρτη 18 Ιουνίου και ώρα 20.30 στο πάρκο Αγράφων, στην Άνω Πόλη.

Διαπιστώθηκε ότι σε χώρο της οικίας του είχε εγκαταστήσει εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης ενώ εντοπίστηκαν γυάλινα βάζα που περιείχαν πάνω από -700- γραμμάρια.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ένας 42χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.