Ελλάδα
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 07:50
Οι αλλαγές και τα κενά στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
Συντάκτης: Eidisis.grΣημαντικές αλλαγές που έχουν στόχο να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Στο νομοσχέδιο εισάγεται νέο σύστημα εξέτασης των αλλοδαπών που επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος εξωθεσμικής παρέμβασης και να αποκτήσει η διαδικασία κοινά χαρακτηριστικά για όλους.
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 07:50
Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας με 221 ένστολους και οι «μαύρες τρύπες»
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την συμμετοχή 221 αστυνομικών αρχίζει τελικά το «Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης» που έχει στόχο τον περιορισμό της εγκληματικότητας έως και την πρόληψη επιθέσεων αναρχικών ή ακόμη και αιματηρών ενεργειών από μέλη του ISIS στο κέντρο της Αθήνας.
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 07:50
Η κυβέρνηση καταφεύγει τώρα στην διεθνή διαιτησία για τους δύο αξιωματικούς
Συντάκτης: Eidisis.grΣε εμφανή αδυναμία διαχείρισης του περιστατικού της σύλληψης και κράτησης στην Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση, έπειτα από ένα κρίσιμο διάστημα ολιγωρίας και ελλιπούς αντίληψης ή/και υποτίμησης του προβλήματος.
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 02:00
Πώς θα επιστραφούν οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές από τον ΕΦΚΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, η οποία καθορίζει τη διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Σύμφωνα με την απόφαση, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές στον ΕΦΚΑ συμψηφίζονται με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον ΕΦΚΑ και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές στον ΕΦΚΑ συμψηφίζονται με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον ΕΦΚΑ και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές.
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 01:50
Μητσοτάκης: Να επιστραφούν το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί
Συντάκτης: Eidisis.grΕξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε τη γεωπολιτική συγκυρία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα».
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 00:50
Πάιατ: Η Ελλάδα έχει επιστρέψει, η ελληνική οικονομία γυρίζει
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει (Greece is back), η ελληνική οικονομία γυρίζει και υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για αμερικανικές και διεθνείς επενδύσεις» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 00:50
Προανακριτική: «Κόντρα» για την αρμοδιότητα ή μη της επιτροπής
Συντάκτης: Eidisis.grΣε μια φράση του Ν. Παρασκευόπουλου, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, περικλείεται η ουσία της στρατηγικής με την οποία προσέρχεται η πλειοψηφία στην διαδικασία αυτή, που όλα δείχνουν ότι θα είναι σύντομη η διάρκειά της.
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 23:50
Ζάεφ: Διεθνή συνθήκη αντί αλλαγής Συντάγματος - Να δούμε και το Σύνταγμα της Ελλάδας
Συντάκτης: Eidisis.grΤην εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προτείνοντας, μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος την υπογραφή και κύρωση διεθνούς συμφωνίας, αντί της συνταγματικής αλλαγής.
Στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στη Φυλή θα βρεθεί το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις 10:30 το πρωί στο δημαρχείο Φυλής, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής, Χρήστο Παππού.
Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις 10:30 το πρωί στο δημαρχείο Φυλής, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής, Χρήστο Παππού.
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 23:50
Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής: Προβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης των δυο στρατιωτικών
Συντάκτης: Eidisis.grΠροβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, αποτυπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.