espa pkm

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2026, 7:44:05 μμ

Ελλάδα



Στις 23 Φλεβάρη του 1943 ιδρύεται σε σπίτι των Αμπελοκήπων της Αθήνας η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ).

Η θρυλική ΕΠΟΝ με σημαία το «Πολεμάμε και τραγουδάμε», συσπείρωσε πάνω από 600.000 νέους και νέες που την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκαν στις γραμμές της, προσέφερε πάνω από 32.000 ως αντάρτες μαχητές στον αγώνα κατά της γερμανικής και ιταλικής κατοχής ενώ πάνω από 1.300 παιδιά της έπεσαν στα πεδία των μαχών.
Τον διάλογο ανάμεσα στον επικεφαλής ενός εκ των τουρκικών πολεμικών σκαφών από αυτά που συμμετέχουν στον αποκλεισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον καπετάνιο του SAIPEM 12000 της ιταλικής ΕΝΙ, που παρεμποδίζεται στο να προχωρήσει στην υλοποίηση ερευνών στο «τεμάχιο 3» της κυπριακής ΑΟΖ δημοσιοποίησε την Παρασκευή, το τουρκικό πρακτορείο του ομίλου Dogan (DHA).
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:50

Αφρώδη ζαχαρωτά ανακαλεί προληπτικά η IKEA

Συντάκτης:
Το προϊόν GODIS PSKKYCKLING (αφρώδη ζαχαρωτά σε συσκευασία 100 γρ.) ανακαλεί προληπτικά η ΙΚΕΑ λόγω παραβίασης των προδιαγραφών ασφαλείας και υγιεινής στη μονάδα παραγωγής.

«Η ασφάλεια των τροφίμων παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την ΙΚΕΑ και θέλουμε να γνωρίζουν οι καταναλωτές μας ότι συγκεκριμένες παρτίδες με αφρώδη ζαχαρωτά GODIS PASKKYCKLING ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:50

Τα πολιτικά πάθη αυξάνουν την ερωτική διάθεση

Συντάκτης:
Στο ομολογουμένως αναπάντεχο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές εντάσεις των ημερών λόγω της ονομασίας της πΓΔΜ έχουν συντελέσει σε αύξηση των ερωτικών επαφών, καταλήγει έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έκανε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο σε 1.000 άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με διαδικτυακά ερωτηματολόγια και με ζωντανές συνεντεύξεις πεδίου, αξιολογήθηκε η η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τον τελευταίο μήνα, που υπήρξε έντονη επικαιρότητα λόγω των διαπραγματέσεων για την ονομασία της πΓΔΜ.

Η τουρκική προκλητικότητα και οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:50

Νέα επίθεση Πολάκη σε ΜΜΕ

Συντάκτης:
«Παπαγαλάκια» αποκαλεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εξαπολύοντας επίθεση κατά του δημοσιογραφικού κόσμου με αφορμή την κάλυψη των γεγονότων για τα τεκταινόμενα στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση της Novartis.
Στα προβλήματα που έχει εσωτερικά και εξωτερικά η Τουρκία και τα οποία «προσπαθεί να τα 'λύσει' με μια προκλητικότητα, μια επιθετικότητα και μια αναθεωρητική θεώρηση των διεθνών συνθηκών», αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας προσθέτοντας: «αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να της περάσει.
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 12:50

«Ναυμαχία» στο μεγάλο λιμάνι για το master plan της ΟΛΠ ΑΕ

Συντάκτης:
«Θα κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος. Την ευθύνη εκπόνησης και διαβούλευσης της μελέτης ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά (master plan) την έχει ο ΟΛΠ, ε νώ αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο και την έγκριση του, είναι η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής».
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 11:50

Δείτε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε

Συντάκτης:
Τη δυνατότητα να δουν πόσα ένσημα έχουν, δίνει στους εργαζόμενους το υπουργείο Εργασίας μέσω της εφαρμογής «Άτλας». Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορούν να γλιτώσουν τους πολίτες από ουρές σε υπηρεσίες όπως η εφορία, το ΙΚΑ, κλπ.
Την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου να γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Ειδικότερα σε δήλωση του με θέμα: «Απόσυρση άρθρων από το Ν/Σ για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που αφορούν την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση» σημειώνει ότι: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσχολική αγωγή αποτελεί από μόνη της μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο.