Ελλάδα
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 10:00
Βουλή-Novartis: Δεν αποχωρεί από τη συζήτηση για την Προανακριτική αλλά και δεν νομιμοποιεί τις 10 κάλπες η Νέα Δημοκρατία
Συντάκτης: Eidisis.grΔεν θα αποχωρήσουν οι βουλευτές της ΝΔ από τη Βουλή κατά την σημερινή ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά και δεν θα νομιμοποιήσουν και τη διαδικασία με τις δέκα κάλπες που επέλεξε η κυβέρνηση.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 10:00
Αλ. Τσίπρας: Στόχος μας η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά τη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 09:50
Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, χιόνια στα ορεινά
Συντάκτης: Eidisis.grΝεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα και κατά διαστήματα ισχυρές στα δυτικά, τη Θεσσαλία, την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανόν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 08:50
Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση για την Προανακριτική για την υπόθεση Novartis
Συντάκτης: Eidisis.grΕπί ποδός βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία εν όψει της μαραθώνιας συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, που θα διενεργηθεί αύριο, Τετάρτη. Στη ΝΔ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα στη διάρκεια της ψηφοφορίας, εφόσον στηθούν 10 κάλπες.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 07:50
Μία μπλε κουκκίδα, ανάσα ζωής για τους πρόσφυγες
Συντάκτης: Eidisis.gr«Κοιτάξτε εκείνη την κουκκίδα. Είναι εδώ, είναι το σπίτι. Αυτή η κουκκίδα είμαστε εμείς» έλεγε ο αστρονόμος-αστροφυσικός Καρλ Σέιγκαν (1934-1996). Αυτή η μπλε κουκκίδα ήταν η Γη όπως φαινόταν από τον Κρόνο και όπως τη συνέλαβε ο φακός του Voyager 1 το 1990.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 07:50
Κίνημα Αλλαγής: Δεν υπάρχει σενάριο αποχώρησης από την διαδικασία της Βουλής για την Novartis
Συντάκτης: Eidisis.grΜε οδηγό το σύνθημα «όλα στο φως» προσέρχεται στη συζήτηση στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής που αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis. ΔΗΣΥ και Ποτάμι είχαν ζητήσει να στηθεί μία κάλπη για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 07:50
Οι δέκα κάλπες που μπορεί να στρώνουν τον δρόμο προς τις… κάλπες
Συντάκτης: Eidisis.grΣε όλο της το εύρος αναμένεται να αποκαλυφθεί η μεθόδευση που επιχειρήθηκε έως το στάδιο της διαβίβασης της δικογραφίας για την Novartis στην Βουλή, κατά την συζήτηση της Τετάρτης για την σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 01:50
Στις Βρυξέλλες πάει η Λευκωσία το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην ΑΟΖ
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή, θα θέσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά και την ανανέωση μέχρι τις 10 Μαρτίου της παράνομης τουρκικής Navtex.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 01:50
«Πυρά» μέσω Navtex ανταλλάσσουν Κύπρος - Τουρκία
Συντάκτης: Eidisis.grΜπαράζ συσκέψεων πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για το χειρισμό του θέματος που προέκυψε με την ανανέωση του τουρκικής Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που η ENI εξετάζει την αποχώρηση του γεωτρύπανου.
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 00:50
Σε ετοιμότητα για αποχώρηση από την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της ΕΝΙ
Συντάκτης: Eidisis.grΣε διαδικασίες μετακίνησης από την θέση που βρίσκεται σταθερά εδώ και 10 μέρες, βρίσκεται το γεωτρύπανο Saipem 12000 την τελευταία ώρα, όπως αναφέρει Ο Φιλελεύθερος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του philenews, το γεωτρύπανο έχει απενεργοποιήσει τα συστήματα πλήρους σταθεροποίησης του, που ήταν σε λειτουργία από το απόγευμα της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, οπότε και σταμάτησε την πορεία του προς τον στόχο «Σουπιά».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του philenews, το γεωτρύπανο έχει απενεργοποιήσει τα συστήματα πλήρους σταθεροποίησης του, που ήταν σε λειτουργία από το απόγευμα της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, οπότε και σταμάτησε την πορεία του προς τον στόχο «Σουπιά».