espa pkm

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026, 12:56:45 πμ

Ελλάδα

Έκκληση να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας που προκλήθηκε μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Αιγαίο, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Γ.
«Οι τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαιώνουν την ορθότητα των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων», δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανέφερε επίσης ότι στη συνάντησή του με την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέπτυξε τις ιδέες του για το πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας διάλογος στο Κυπριακό, που να έχει πραγματικές προοπτικές θετικής κατάληξης.
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 17:50

Π. Καμμένος σε Τουρκία: Τα Ιμια είναι ελληνικά νησιά

Συντάκτης:
Με κεντρικά θέματα στην ημερήσια διάταξη τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή πραγματικότητα και τις σχέσεις της με την Ρωσία και τις ΗΠΑ, αλλά και τις περιφερειακές διενέξεις και την απειλή για την φιλελεύθερη διεθνή τάξη, ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή η 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία συγκεντρώνονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναλυτές και ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και διεθνούς συνεργασίας.
«Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητηθούν όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα εξοπλιστικά» ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προτείνοντας, επίσης, «όλες οι μεγάλες παραγγελίες για τα εξοπλιστικά να εγκριθούν από διακομματική επιτροπή της Βουλής».
Το σενάριο για 10 κάλπες -όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis- και μία συνεδρίαση της Ολομέλειας φαίνεται να είναι το επικρατέστερο για την Προανακριτική Επιτροπή. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης.
Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επόκεντρο της ομιλίας του κ.

Ως την κορυφή ενός μεγάλου παγόβουνου, που συνέβαλε μεταξύ πολλών άλλων καταστάσεων στη χρεοκοπία της χώρας, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από την Καβάλα όπου βρίσκεται και πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή.

Αντιδρά η ΝΔ στο να στηθούν δέκα κάλπες την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής για τους δέκα εμπλεκόμενους σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης Novartis.

Ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το κόμμα του επιμένει να υπάρξει μια κάλπη, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να συσταθεί η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να χυθεί άπλετο φως.
Το σενάριο για 10 κάλπες -όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis- και μία συνεδρίαση της Ολομέλειας φαίνεται να είναι το επικρατέστερο για την Προανακριτική Επιτροπή. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης.