espa pkm

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2026, 5:02:52 μμ

Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την προσωρινή διακοπή εκτέλεσης δρομολογίων του Επιβατηγού - Οχηματαγωγού πλοίου «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου.
Την έντονη ενόχληση του Νίκου Κοτζιά, προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον υπουργό Εξωτερικών να διαμηνύει πως δεν «είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών.
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, απέρριψε τις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, για παρέμβασή του στις προεδρικές εκλογές, με αφορμή την ανακοίνωση ότι απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό, τον οποίο είχε υποβάλει στη Γενεύη.
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 23:50

Επίθεση στα γραφεία της ΧΑ στον Πειραιά

Συντάκτης:
Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής ομάδα κουκουλοφόρων.

Ειδικότερα, περίπου 30 άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο του Πειραιά, όπου βρίσκονταν μέλη της οργάνωσης.


Ο Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος της Π. Α. Ε. Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ» για την κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.
Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ απευθύνει σε ανακοίνωση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ώστε να αντιμετωπίσει, όπως αναφέρει, το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα, ειρηνικά και με σύνεση.
«Απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή των Ιμίων» καταγγέλλουν σε κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, οι αρμόδιοι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος και Βασίλης Κικίλιας.
Η λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ δεν πρέπει να επηρεάσει την ταυτότητα των πολιτών σημειώνει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, τονίζοντας πως «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας».
Δεκατρία άτομα έχασαν την ζωή τους και 499 τραυματίστηκαν συνολικά (17 σοβαρά, 482 ελαφρά) σε 432 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν, συνολικά, τον Ιανουάριο 2018, στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου του κέντρου της Αθήνας, ο γενικούς γραμματέας του συλλόγου Αθανάσιος Τσαγγάρης και ο αντιδήμαρχος Απορριμμάτων Καθαριότητας Γεώργιος Μπρούλιας, συνάντησαν τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.