espa pkm

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026, 12:28:56 μμ

Ελλάδα

Έτος ανακύκλωσης θα είναι το 2018 για το δήμο Γλυφάδας. Με ολοκληρωμένο σχέδιο για την κορύφωση των δράσεων ενίσχυσης και διεύρυνσης της ανακύκλωσης, ο δήμος με μία καινοτόμο κίνηση, τοποθέτησε 52 κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών σε όλη την πόλη.
«Αισιόδοξος» σχετικά με την εξέλιξη του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σημειώνοντας παράλληλα τη στήριξη του στον Μάθιου Νίμιτς και στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών.
Τροποποιήσεις στα ωράρια ή και τις διαδρομές λεωφορειακών γραμμών (Νο 42, 78 και 78Ν), που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2018, γνωστοποίησε, με σημερινή ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, που προωθούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω της συγχώνευσης δύο ΤΕΙ εκφράζει, με απόφασή της, η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η οποία χαρακτηρίζει ως «ανορθολογικές» τις πρακτικές που περιλαμβάνονται σε αυτό και υποστηρίζει ότι θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική και ακαδημαϊκή συνοχή των ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Τη δική του άποψη ως προς τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ, έδωσε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ρ/Σ ΘΕΜΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Την δική της εκδοχή για την ημιβύθηση της πλωτής δεξαμενής Νο1 στον Σκαραμαγκά στις 18 Ιανουαρίου δίνει η εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» απαντώντας και σε ανακοινώσεις σωματείων εργαζομένων ως προς τα ακριβή αίτια του περιστατικού.
Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και λήστευαν πεζούς στην Πανεπιστημιούπολη. Ο λόγος για έναν 34χρονο και τον 36χρονο αδελφό του που συνελήφθησαν την Παρασκευή στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.
Σε αντικατάσταση της μουσικής επένδυσης της αποκριάτικης διαφήμισης και συγκεκριμένα του τραγουδιού με το οποίο κλείνει το διαφημιστικό σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, προχωρά η εταιρεία JUMBO αναδεικνύοντας εμπράκτως την πρόθεσή της για μη σύνδεση με πολιτικά κόμματα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά τις αντιδράσεις του δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη ο οποίος λόγω έλλειψης πλοίου ζήτησε την Παρασκευή από τον Αρχηγό του Λιμενικού να μεταφερθούν με ελικόπτερο 50 κιλά ψωμί στους κατοίκους των Αντικυθήρων το υπουργείο Ναυτιλίας σήμερα Δευτέρα ανακοίνωσε την προκήρυξη «Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2018»
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της χώρας.

Σκοπός της νομοθετικής πρότασης είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟΔΣΑ, σε πλήρη εναρμόνιση με το κοινοτικό και συνταγματικό περιβαλλοντικό κεκτημένο, καθόσον επιδιώκεται η ενίσχυση αυτών των νομικών προσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και η θέσπιση νέων κανόνων λειτουργίας.