espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 6:09:02 πμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 20:50

Το Ευαγγέλιο ενός άλλου παπά

Συντάκτης:
Ηταν καθηγητής στο Νυχτερινό των Εξαρχείων. Σήμερα είναι ο πατήρ Αλέξανδρος, ιερέας στον Αγιο Νικόλαο Ραγκαβά. Ο θεολόγος που αποφάσισε να γίνει παπάς στα 66 του χρόνια, διαβάζει το Ευαγγέλιο μεταφρασμένο στη Δημοτική καθηλώνοντας το ποίμνιό του.
Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι από τις αστυνομικές αρχές η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου OZKAYNAKCI SULEYMAN, ο οποίος μαζί με άλλους 7 στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2017 στη γείτονα χώρα.
Χρονιά προώθησης των λύσεων για τα άλυτα ζητήματα θα είναι το 2018 σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε «υπολείμματα της Ιστορίας» το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τα θέματα με την Αλβανία, σημειώνοντας πως στους άξονες της θετικής ατζέντας και των λύσεων, θα εστιάζεται η εξωτερική πολιτική της χώρας.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής».
Με πράξη του πρόεδρου του ΣτΕ Νικολάου Σακελλαρίου, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος εισήχθη - λόγω σπουδαιότητας - για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στην Ολομέλεια του δικαστηρίου.
Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 19:50

«Πυρά» Παπαδημούλη για το tweet του Άδωνι

Συντάκτης:
Την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίσει με ανάρτησή του στο Twitter ως άψογο το βίντεο του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή, επέκρινε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ.
Αυστηρή κριτική στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Real FM κάνει το ΚΚΕ.

«Ο κ. Τσίπρας τα δίνει όλα για να είναι το 2018 η χρονιά ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, στόχο στον οποίο συναντιέται με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα» αναφέρει το σχόλιο του Περισσού και συμπληρώνει:
Ευθεία παραβίαση του νόμου που ορίζει τα της δημόσιας διαβούλευσης στα σχέδια νόμου, εντοπίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο σχετικό (νομοσχέδιο) με τη δικαστική διαμεσολάβηση.
Η Ένωση εκφράζει την αντίθεσή της ως προς τον περιορισμό του συνολικού χρόνου της δημόσιας διαβούλευσης σε πέντε ημέρες και ζητεί «παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον μέχρι τις 27-01-2018, όπως ορίζει ο Νόμος, προκειμένου ο νομικός κόσμος και ειδικότερα το δικαστικό σώμα να έχει εν τοις πράγμασι τη δυνατότητα να καταθέσει τις παρατηρήσεις του επί του νομοσχεδίου».
Δευτέρα, 01 Ιανουαρίου 2018 18:50

Προσλήψεις 8.171 υπαλλήλων στους δήμους

Συντάκτης:
Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για τον μεγάλο διαγωνισμό των μόνιμων καθαριότητας στους δήμους.

Το σχετικό επίσημο αίτημα για 8.171 θέσεις κατατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ήδη ετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη.
Στον Λιμένα Λάρνακας της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμενόταν να φτάσει την Τρίτη το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης, στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Λευκωσίας και του Ισραήλ, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις και για τη διενέργεια των κατάλληλων τελωνειακών ελέγχων.
«Η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες και έχει ξεκαθαριστεί ότι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί δεν πρόκειται να εκδοθούν», απάντησε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στο ρ/σ ALPHA 9.89.