espa pkm

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, 10:29:48 πμ

Ελλάδα

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την χώρα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει η ΕΛΑΣ.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής της εξόδου και εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
«Μέτωπο» με το ΚΚΕ άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης με αφορμή τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από το ΠΑΜΕ έξω από το αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα, καταλογίζοντας στον Περισσό ότι υιοθετεί την λογική της αντισυγκέντρωσης.

Σε ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς κατά την συζήτηση στην Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2018. «Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει να βλέπει ότι κλείνουν σιγά-σιγά οι πληγές των πολιτικών που εφάρμοσε», σημείωσε, καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πόνταρε όλα τα λεφτά της -στο πλοίο της αριστερής παρένθεσης- αλλά αυτό το πλοίο βυθίστηκε».
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, την διερεύνηση της ανάρτησης σε ιστοσελίδα από την οργάνωση «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» που αναφέρει ότι μέλη της τοποθέτησαν υδροχλωρικό οξύ σε προϊόντα που πρόκειται να τοποθετήσουν σε ράφια σουπερ-μάρκτ.
Ένα νέο τρόπο για τη βεβαίωση παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα αρχίσει να εφαρμόζει, από το νέο έτος, η Δημοτική Αστυνομία του Ηρακλείου, αξιοποιώντας την τεχνολογία και πρωτοπορώντας πανελλαδικά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος, ένα κινητό τηλέφωνο που θα διαθέτει ειδική εφαρμογή και θα συνδέεται ασύρματα με εκτυπωτή, μέσω Bluetooth, θα βεβαιώνει την παράβαση μαζί με φωτογραφία.
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 16:50

Κως: Απεργία για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Συντάκτης:
Γενική απεργία πραγματοποιείται σήμερα στην Κω, με πρωτοβουλία του δήμου και των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων του νησιού, για τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα Δωδεκάνησα (πλην Ρόδου και Καρπάθου) και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 16:50

Αναβάλλονται έως τις 3 Ιανουαρίου οι πλειστηριασμοί

Συντάκτης:
Με απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του, έως τις 3 Ιανουαρίου 2018, με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 16:50

Εληξε η κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Συντάκτης:
Ενταση επικρατεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου αναρχικοί έχουν καταλάβει το κτήριό του από την περασμένη Παρασκευή. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και καλεί την Πολιτεία να υπερασπιστεί το Ιδρυμα.
«Μάχη» κορυφής θα διεξαχθεί σήμερα στη Βουλή ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2018 τα μεσάνυχτα. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για μία σειρά θεμάτων, όπως τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το επίδομα στους νέους ανέργους αλλά και τη φορομπηχτική πολιτική που προηγήθηκε από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
Γιορτινό τραπέζι σε εκατοντάδες απόρους θα στρώσουν την παραμονή των Χριστουγέννων ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.