espa pkm

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2026, 10:22:53 πμ

Ελλάδα

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, η Επιστημονική Επιτροπή του νοσηλευτικού κέντρου απένειμε την τιμητική διάκριση «Αλκμαίων» για το 2017 στον ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.
Μετά από συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), η πόλη της Αθήνας θα προσφέρει σε επιλεγμένους χώρους, στους επισκέπτες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο, ασφαλή ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, εύκολα και γρήγορα, με τη χρήση του διεθνούς δικτύου eduroam (educational roaming).
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, η καταβολή της επιδότησης μετακίνησης στους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2017, που επέλεξαν ως ταξιδιωτικό προορισμό το νησί της Λέσβου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 18:50

Την Πέμπτη οι αιτήσεις για 7.180 θέσεις μέσω ΟΑΕΔ

Συντάκτης:
Το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων του Β' Κύκλου Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 δήμους της χώρας για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ηλικίας 18 ετών και άνω και είναι 8μηνης διάρκειας.
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 18:50

«Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» κατήγγειλε ο Νίκος Βούτσης

Συντάκτης:
Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευσή εξαπέλυσε απο το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του προυπολογισμού ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχει επιστρατευθεί ένα αντι -συριζα πολιτικό μέτωπο» κατηγορώντας τη ΝΔ για καταστροφολογία και προπαγάνδα όπου «οι εμπνευστές του θα διαψευστούν».
Ενα «παράθυρο» από την Τουρκία για την αποδοχή του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης να μεταφέρονται αιτούντες άσυλο από τα νησιά σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα, προκειμένου να εξετάζεται εκεί το αίτημά τους για άσυλο, χωρίς να καταρρίπτεται η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, φαίνεται πως ανοίγει, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Τη ριζική διαφωνία του με τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, αναμένεται να εκφράσει κατά την τοποθέτησή του στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως θα τονίσει, αυτές υπονομεύουν ευθέως τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 17:50

Σε δίκη παραπέμπονται εκ νέου έξι μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

Συντάκτης:

Την παραπομπή στο εδώλιο των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ προτείνει εκ νέου ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ανδρέας Καραφλός, στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης «μη επωφελούς» αξιοποίησης ακινήτων.
Εικοσιτετράωρη πανεργατική απεργία οργανώνουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Κατα τη διάρκεια της κινητοποίησης αναμένεται να προκληθούν προβληματα στη λειτυργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει τις υποδομές σε τουλάχιστον έξι λιμάνια για να μπορούν να υποδεχθούν νέα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και πρόεδρος του ευρωπαϊκού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA Europe) κ.