espa pkm

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2026, 5:34:45 πμ

Ελλάδα

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 01:50

Λάρισα: Θανατηφόρο τροχαίο στα Φάρσαλα

Συντάκτης:
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στο 6ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Φαρσάλων-Λάρισας, ύστερα από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν οι οδηγοί των αυτοκινήτων, ενώ 77χρονη επιβάτης κατέληξε κατά την διακομιδή της σε νοσοκομείο της Λάρισας.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας», τόνισε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Εξώδικο εναντίον των υπουργών Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και των εκδοτών και δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Φιλιππάκη και Νικόλα Βουλέλη έστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ ζητά να ανακαλέσουν τη βαρύτατη - όπως τονίζει - σε βάρος της προσβολή και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Αρχίζειι αύριο Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, η κατάθεση αιτήσεων για τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος των 5.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους πολίτες της Δυτικής Αττικής, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου.
Ένταση προκλήθηκε σήμερα, Τρίτη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου ανάμεσα στην Ρένα Δούρου και σε επαγγελματία της περιοχής της Μάνδρας.

Η περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε σειρά άμεσων μέτρων και θεσμικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από την τραγωδία της δυτικής Αττικής ωστόσο οι πολίτες ζητούσαν να ακούσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Οξύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε μέσω Twitter ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας την ομιλία του στους Τομέαρχες της ΝΔ.

«Καληνύχτα κύριε πρόεδρε και ύπνο ελαφρύ. Μόνο ντροπή και σιωπή σας ταιριάζει» έγραψε μεταξύ άλλων.
Ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά «εργαλεία» για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αναμένεται ότι τελικά θα αρχίσει να λειτουργεί από τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για τα περίφημα «Σχέδια Βελτίωσης», με συνολικό προϋπολογισμό ανέρχεται στα 315 εκατ.
Έντονη ήταν η αποδοκιμασία της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Γιώργο Ρούσκα στους διαδρόμους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

«Είστε ανεπιθύμητος στο σύλλογο των δικηγόρων» έλεγε η πρώην πρόεδρος της Βουλής εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση των συμβολαιογράφων να αναστείλουν την αποχή τους και να αρχίσουν κανονικά του φυσικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Ερευνα για τη διαρροή εγγράφων που αφορούν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Με παραγγελία της προς το Αναθεωρητικό Δικαστήριο, Στρατοδικείο, η κυρία Δημητρίου ζήτησε να ερευνηθεί καταρχήν αν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα αλλά και αν υπήρξε διαρροή, παρά τον σχετικό νόμο.
Το ευαίσθητο πεδίο της ψυχικής ασθένειας - «άβατο» για τη Δικαιοσύνη, αγγίζει η πρωτοβουλία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, να ανοίξουν οι φάκελοι125 πασχόντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν στα αζήτητα δημόσιων ψυχιατρείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.