espa pkm

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026, 10:39:12 μμ

Ελλάδα

Οι συνδυασμένες μεταφορές βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, κ. Τζέφρι Πάιατ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η συνάντηση αποτελεί επισφράγιση της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών που βρίσκεται σε εξέλιξη του τελευταίους μήνες.
Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσαν δήμαρχοι παράκτιων περιοχών που έχουν πληγεί από την ρύπανση το μεσημέρι της Τρίτης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με θέμα «Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ"».
«Καθημερινά επιβεβαιώνεται όπως αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι η κοινωνία αγκαλιάζει όλο και περισσότερο το εγχείρημα για τη μεγάλη Κεντροαριστερά» δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η προέδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «δική μας ευθύνη είναι να ανταποκριθούμε στην απαίτηση των πολιτών, να ενισχύσουμε την δυναμική του εγχειρήματος και να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 17:50

Δήμος Νέας Σμύρνης: Γέφυρες πολιτισμού με τη Σμύρνη

Συντάκτης:
Τα θεμέλια μιας γέφυρας πολιτισμού προσπαθεί να οικοδομήσει ο δήμος της Νέας Σμύρνης με τον δήμο Σμύρνης καθώς στις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη στη γείτονα χώρα, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των δύο Δήμων.
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 63.796.674,70 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Σεπτεμβρίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 273.913.
To Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε σήμερα προσφυγή της Ελλάδας σχετικά με τη μείωση της χρηματοδοτικής συνδρομής για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικαστηρίου, το 2011, η Ελλάδα υπέβαλε στην Επιτροπή δήλωση περατώσεως του επιχειρησιακού προγράμματος Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου για τα έτη 2000 έως 2006.
Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για δύο Τούρκους λαθρεμπόρους ναρκωτικών που συνδέονται με την οργάνωση και τη χρηματοδότηση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης - αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ - με το πλοίο «Noor-1», που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014, προχώρησαν οι δικαστικές αρχές του Πειραιά.
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 16:50

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για δημοσκόπηση

Συντάκτης:
Προσφυγή στο ΕΣΡ με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρείας «Commonview» έκανε η ΝΔ με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων.

Η προσφυγή έγινε εγγράφως με επιστολή του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη, προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο.
Το περιορισμένο ενδιαφέρον των ιατρών να εργαστούν στις νέες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδίως αυτές που αναπτύσσονται στην περιφέρεια, παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε, μόλις 600 ιατροί από όλη τη χώρα έκαναν αίτηση για να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα.
Περισσότερες από 2.000 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαίωσαν από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στους δρόμους της Κρήτης κλιμάκια ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ συγκροτήθηκαν 135 συνεργεία, ελέγχθηκαν συνολικά 3.540 οχήματα και βεβαιώθηκαν 2.071 παραβάσεις.