espa pkm

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2026, 4:32:15 πμ

Ελλάδα

Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποίησεών της αναμένεται να λάβει εντός της ημέρας η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία βρίσκεται σε 24ωρη απεργία.

Ήδη πάντως οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, με θέμα «Αντιθεσμική παρέμβαση του υπουργού Άμυνας σε ποινική υπόθεση, με όρους παρακρατικής συμπεριφοράς» κατέθεσαν την Πέμπτη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Εν μέσω θερινού καύσωνα και χιλιάδων τόνων σκουπιδιών που κατακλύζουν τη χώρα, αφόρητη δυσοσμία αναδύεται από την υπόθεση εμπλοκής στελεχών της Κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ.
Κλοπές σε 10 νομούς της χώρας είχαν διαπράξει μέλη σπείρας που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών. Ήδη έχουν συλληφθεί σε Αθήνα και Μεσσηνία δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν δύο 36χρονους και τρεις γυναίκες ηλικίας 33 , 29 και 22 ετών.
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 20:00

Μήνυμα Παππά για την εκτόξευση του Hellas Sat 3

Συντάκτης:
Για ανάκαμψη της χώρας σε όλους τους τομείς έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, με αφορμή την επιτυχή εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3 από τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA, στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.
Από τις 11 το πρωί της Παρασκευής θα αρχίσουν να αναρτώνται στα σχολεία οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα παιδιά θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους από το μεσημέρι και έπειτα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς.
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 19:50

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατάθεση Γιαννουσάκη

Συντάκτης:
Περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά που διενεργεί έρευνα για τη χρηματοδότηση του πλοίου «Noor1», ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση, Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος πρόσφατα είχε προβεί σε καταγγελίες ότι δέχθηκε πιέσεις μέσα στη φυλακή προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή Βαγγελη Μαρινάκη.
Στο στόχαστρο ενόπλων ληστών μπήκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα πρατήριο υγρών καυσίμων στο 22ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς υπάλληλος της επιχείρησης, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους τέσσερις δράστες έφτασαν στο πρατήριο και με την απειλή καλάσνικοφ ζήτησαν τα χρήματα του ταμείου.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάει η Τουρκία τη διατήρηση συνθηκών που παραβίασε και έμειναν εκτός οποιασδήποτε πρακτικής». Αυτό τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην ουσιαστική και αναλυτική απάντηση που έδωσε στο θέμα των δύο συνθηκών, εγγυήσεων και συμμαχιών, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό.
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 18:50

Δικαστικοί του ΣτΕ εναντίον Π. Πολάκη

Συντάκτης:
Αυστηρή απάντηση - ιδίως προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη που θέλησε με στίχους να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ - εξέδωσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ανώτατου δικαστηρίου, υπό τον κ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάει η Τουρκία τη διατήρηση συνθηκών που παραβίασε και έμειναν εκτός οποιασδήποτε πρακτικής». Αυτό τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην ουσιαστική και αναλυτική απάντηση που έδωσε στο θέμα των δύο συνθηκών, εγγυήσεων και συμμαχιών, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό.