espa pkm

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, 7:23:16 μμ

Ελλάδα

Διακοπές στην Ελλάδα με τη σύζυγό του και τα παιδιά του βρίσκεται ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ. Ο διάσημος σταρ κάνει διακοπές με τη θαλαμηγό του στο Ιόνιο, ενώ έκανε μια στάση στους Αντίπαξους.
Στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει την παραμονή των συμβασιούχων-παρατασιούχων στην εργασία, για ακόμη μερικούς μήνες, μέχρι να υλοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, με το οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 19:50

Εξι μήνες με αναστολή για βανδαλισμό μνημείου

Συντάκτης:
Εκδικάστηκε χθες Τετάρτη στο Α΄ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η υπόθεση για το αδίκημα της φθοράς του ιστορικού Μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων «Πυρρίχιο Πέταγμα». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε μεταμέλεια για την πράξη του, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή.
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η επιστολή που υπογράφουν 471 φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με την οποία περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ιδρύματος, όπου, σύμφωνα με τους ίδιους, «η παραβατικότητα και η βία έχει γίνει καθημερινότητα».
Ανεκτέλεστα έως τις 30 Ιουνίου θα παραμείνουν τα δρομολόγια του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη η Λασιθιώτικη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία (ΛΑΝΕ), καθώς το πλοίο «παραμένει στην περιοχή του λιμένα Πειραιά μέχρι αποκατάστασης τεχνικής βλάβης.
Την ανάγκη και δέσμευση των εταίρων για απομείωση του χρέους υπενθύμισε η Φώφη Γεννηματά προσερχόμενη στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Παράλληλα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προϊδέασε για τη σειρά προτάσεων που θα καταθέσει στη συνεδρίαση.
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 17:50

Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο

Συντάκτης:
Zημιές σε περιπολικό προκάλεσαν άγνωστοι το πρωί της Πέμπτης στην οδό Μαυροματαίων πίσω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 11.30 μια ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε στο πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου που μετέφερε κρατούμενο (υπήκοο Μπαγκλαντές που είχε συλληφθεί για παρεμπόριο) στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.
Αμετακίνητη στο να πραγματοποιήσει την δημόσια εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου στην Πλατεία Εξαρχείων είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.
Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται στο Δήμο Πειραιά η φετινή διοργάνωση των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017» καθώς όπως λέγεται συμμετείχαν δεκάδες φορείς ενώ καταγράφηκε η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά προσέλευση θεατών και επισκεπτών.
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο υποβλήθηκε ο φάκελος του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ η σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.