espa pkm

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2026, 11:54:09 μμ

Ελλάδα

O συμψηφισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του 2016 θα γίνει από Σεπτέμβριο.

Όσοι πλήρωσαν περισσότερα ή όσοι κατέβαλαν μικρότερες εισφορές θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη για να δουν τι τελικά θα πληρώσουν, τι θα τους επιστραφεί ή τι θα πρέπει να δώσουν επιπλέον.
Mέχρι τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα έρθουν προς ψήφιση στη Bουλή τα νέα μέτρα που προβλέπουν περικοπή κατά 1,8 δισ. ευρώ της συνταξιοδοτικής δαπάνης μέσα από την εφάπαξ κατάργηση από την 1/1/2019 της «προσωπικής διαφοράς» των συντάξεων.
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 12:50

Με απλή αναλογική οι δημοτικές εκλογές του 2019

Συντάκτης:
Την καθιέρωση της απλής αναλογικής και στους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας προωθεί η κυβέρνηση. Βάσει αυτού του σχεδιασμού, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, κάτι που σημαίνει ότι θα ευνοηθούν οι συμμαχίες.
Περίεργο περιστατικό που δεν δημοσιοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, στην περιοχή των Πατησίων.

Η Αμεση Δράση κaι η ομάδα ΔΙΑΣ προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών Ελλήνων -τριών ανδρών και μίας γυναίκας- για το κάψιμο μιας ελληνικής σημαίας!
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 08:50

Η Λαχαναγορά του Ρέντη... ανακυκλώνεται

Συντάκτης:
Η Κεντρική Αγορά της Αθήνας στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη αποκτά... οικολογική συνείδηση και το δείχνει, κάνοντας «σήμα κατατεθέν» τον καφέ κάδο. Ενισχύει την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων, συλλέγοντας ξεχωριστά από τα υπόλοιπα στερεά απορρίμματα όσα απόβλητα είναι οργανικά (υπολείμματα τροφίμων και άλλα βιοαποδομήσιμα υλικά, πράσινα απόβλητα κ.
Η αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών από την Τερέζα Μέι στη Μεγάλη Βρετανία έβαλε πολλούς σε σκέψεις και στην Αθήνα. Διερωτήθηκαν πολλοί μήπως και ο δικός μας Πρωθυπουργός προχωρήσει σε αντίστοιχη αιφνιδιαστική κίνηση.
Τον Οκτώβριο του 2105 ο επενδυτικός όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστειλε έναν από τους δικηγόρους του στη Χάλκη για να συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Πατρό με σκοπό να αγοράσει ένα νησάκι, λίγο έξω από την Χάλκη.
Ομάδα εργασίας, με στόχο την κατάθεση προτάσεων για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης, συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η ομάδα, στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, θα διαβουλευτεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό πλαίσιο προτάσεων που θα καταθέσει στην πολιτική ηγεσία, ενώ τις εργασίες της θα συντονίσει η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
«Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο» τόνισε σήμερα το βράδυ σε ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την διαδικασία του δημοψηφίσματος.
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αυτό προσπάθησε να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποπομπή της Κατερίνας Παπακώστα από τον τομέα Υγείας της ΝΔ και την αντικατάσταση της από τον Ιάσονα Φωτήλα.