Ελλάδα
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 20:50
Κ. Μητσοτάκης: Συμφωνία αλήθειας και ειλικρίνειας με λιγότερους φόρους και χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο
Συντάκτης: Eidisis.grΝα ακυρώσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι ο ίδιος και η Ν.Δ. επιθυμούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, επιχείρησε στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε με έμφαση, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης, «δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο, το προσδιορίζω ρητά και κατηγορηματικά».
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 19:50
Πόλεμος ΠΟΕΔΗΝ - ΥΠΕ Κρήτης για την ΕΔΕ θανάτου 4χρονης στην Κρήτη
Συντάκτης: Eidisis.gr«Πόλεμος» για τον πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στον θάνατο της μικρής Μελίνας-Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο «Βνιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου τον Δεκέμβριο του 2015, έχει ξεσπάσει μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 19:50
ΚΚΕ: Κόλαφος για τα λαϊκά συμφέροντα η απόφαση του Eurogroup
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η απόφαση του Eurogroup είναι πραγματικός κόλαφος για τα λαϊκά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από τα μέτρα για το χρέος θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυρίως οι τράπεζες.
Βρυξέλλες-Αποστολή
Το Κυπριακό δεν αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ στις δηλώσεις του πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Το Κυπριακό δεν αποτελεί προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η συνεργασία του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ στις δηλώσεις του πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 18:50
Νεκροί σε τροχαίο τρεις αγνοούμενοι στην Αλεξανδρούπολη
Συντάκτης: Eidisis.grΤις σορούς τριών ανδρών που επέβαιναν σε ΙΧ ανέσυραν το πρωί της Τρίτης οι πυροσβέστες στην αγροτική περιοχή Μαΐστρος στην Αλεξανδρούπολη.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το εν λόγω όχημα εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και κατέληξε σε παρακείμενο ρέμα.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το εν λόγω όχημα εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και κατέληξε σε παρακείμενο ρέμα.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 18:50
ΟΟΣΑ: Με χαμηλές επιδόσεις οι έλληνες μαθητές - Κάτω από τον μέσο όρο σύμφωνα με την έκθεση Pisa 2016
Συντάκτης: Eidisis.grΧαμηλές ήταν και για μια ακόμη φορά οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών στα αποτελέσματα της έκθεσης διεθνούς αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων που εκδίδεται από τον Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Pisa 2015.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 18:50
«Nαυμαχία» ΠΝΟ με υπουργείο Ναυτιλίας με αφορμή την απεργία
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ναυμαχία» μεταξύ Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αφορμή την απεργία των ναυτικών που θα συνεχιστεί ως τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι «μόνο έκπληξη μπορεί να προκαλέσει η αδιάλλακτη στάση της ΠΝΟ που συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όχι μόνο έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, αλλά ζητάει να συνεχιστεί και ο διάλογος, για να βρεθεί οριστική λύση.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 18:50
Η διαπραγμάτευση στο Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη
Συντάκτης: Eidisis.grΜε θέμα τη διαπραγμάτευση συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.
Κύπριοι επιστήμονες μιλούν στη DW για τα υπέρ και τα κατά της επίτευξης μιας συμφωνίας για την επανένωση του νησιού. Τίποτα δεν είναι δεδομένο λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο της Γενεύης.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 17:50
Εκδίδονται οι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί - Εφεση της εισαγγελίας για την μη έκδοση των άλλων τριών
Συντάκτης: Eidisis.grΕφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο οι τρεις Τούρκοι που είχαν αιτηθεί ασύλου δεν έπρεπε να εκδοθούν στη γείτονα, άσκησε πριν λίγη ώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ.