espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 6:36:45 πμ

Ελλάδα

Σε ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σήμερα, Παρασκευή.

Ο Νίκος Παππάς κλήθηκε έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης, με την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου του Κανονισμού, για τον έλεγχο που ασκήθηκε στη διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές άδειες και τις συνθήκες διεξαγωγής του.
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 16:50

Συμπαράσταση επιστημόνων στην Athens Review of Books

Συντάκτης:
Τη συμπαράσταση τους στην Athens Review of Books εκφράζουν με δηλώσεις τους διακεκριμένοι επιστήμονες συγγραφείς και πανεπιστημιακοί.

Όπως είναι γνωστό με αφορμή τη δημοσίευση μιας επιστολής που ασκούσε κριτική στον κ.
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 16:00

Στα νέα γραφεία της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Συντάκτης:

Τα νέα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, στο Μοσχάτο, επισκέφτηκε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο γιος του και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξενάγησε τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του.

Ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος ανεδείχθη σήμερα νέος Μητροπολίτης Αρτης. Ο κ.Καλλίνικος έλαβε 66 ψήφους
έναντι του Αρχιμ. Θεολόγου Ντούβαλη που έλαβε 12 ψήφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την καταμέτρηση του Τριπροσώπου για την πλήρωση της Ι.

Ελευθερία Κόλλια

Σε αναγνώριση και πέμπτου κατηγορουμένου, του Δημήτρη Αγριογιάννη (δεν ήταν παρών κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και προσήχθη βιαίως), προέβη ο Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, εκ των αιγυπτίων αλιεργατών, στο σπίτι των οποίων στο Πέραμα έγινε η επίθεση χρυσαυγιτών τον Ιούνιο του 2012.
Μετά τη χθεσινή (σ.σ. Πέμπτη) συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την πεποίθησή της ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει δεκτό το αίτημα των δικαστικών ενώσεων για πραγματοποίηση συνάντησης, το οποίο και έχει υποβληθεί από τον Απρίλιο του 2016.
Σε ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σήμερα, Παρασκευή.

Ο Νίκος Παππάς κλήθηκε έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης, με την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου του Κανονισμού, για τον έλεγχο που ασκήθηκε στη διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές άδειες και τις συνθήκες διεξαγωγής του.

Eγκύκλιο που ουσιαστικά «καταργεί» τις συντάξεις χηρείας ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, αυτό προκύπτει καθώς οι περιορισμοί δεν είναι μόνο ηλικιακοί, επειδή ο νόμος προβλέπει ότι στο εξής σύνταξη χηρείας εφ’ όρου ζωής θα παίρνουν οι επιζώντες σύζυγοι που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος, αλλά μπαίνουν περιορισμοί και στο ποσό της σύνταξης που μπορεί να μειωθεί ακόμη και στα 30 ευρώ το μήνα για όσους καταστούν δικαιούχοι σύνταξης μετά το νέο νόμο και στο μέλλον δικαιωθούν και με σύνταξη χηρείας.

Mια μοναδική ευκαιρία ν’ αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες έχουν μαθητές, νέοι και ενήλικες παρακολουθώντας μια σειρά από ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης Προγραμματισμού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη, η οποία σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς και στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού «ΕU Code Week» (15-23 Οκτωβρίου 2016) ενθαρρύνει τους νέους να μάθουν Προγραμματισμό.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, μετά την ανακοίνωση της επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση. Πηγές της κυβέρνησης, όμως, επέλεξαν να απαντήσουν μόνο στην ανακοίνωση της ΝΔ, σημειώνοντας υποτιμητικά: «Η επιτροπή διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση δεν αρέσει στον κ.