espa pkm

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2026, 7:26:21 μμ

Ελλάδα

Την πρόθεση της ΝΔ να καταργήσει τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ακόμα κι αν το ΣτΕ δεν ακυρώσει τον διαγωνισμό, επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Η δική μας θέση δεν αλλάζει.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 13:50

Τόσκας κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα καψόνια στο ΑΤ Ομόνοιας

Συντάκτης:

Για «άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών», τη στιγμή που «είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επικρίνοντας ουσιαστικά τη στάση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης ανήλικων προσφύγων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Αναμένεται παράταση του ισχύοντος νόμου για τα αυθαίρετα

Συντάκτης:
Με τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων να βρίσκεται ακόμη σε δημόσια διαβούλευση (έως τις 10 Οκτωβρίου), οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισαν να δώσουν παράταση στον ισχύοντα νόμο 4178/2013.
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Διπλασιάσθηκαν οι διαδηλώσεις το πρώτο εξαμηνο του 2016

Συντάκτης:
Εντυπωσιακή αύξηση, σε ποσοστό 100%, των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 4.222 διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις πολιτών, και για την ομαλή διεξαγωγή τους και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης διατέθηκαν 80.710 αστυνομικοί.
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 08:50

Στον Συνήγορο οι αυθαιρεσίες ενστόλων

Συντάκτης:
Θεσμικό κενό ετών έρχεται να καλύψει η νομοθετική πρωτοβουλία τριών υπουργείων, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία καθιερώνεται Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την κύρωσή της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την εισαγωγή της στην ολομέλεια της Βουλής στις 5 Οκτωβρίου.

Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.
Με νέα πρόταση, που περιλαμβάνει επιπλέον κατηγορίες κι ένα ακόμη πρόσωπο, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο πρώην νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, άλλοτε αντινομάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια».
"Για μας θα είναι μια ιδιαίτερη τιμή εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄έλθει το Μάιο του 2017 στη Βιτεμβέργη και το Τύπιγκεν" για τους εορτασμούς των 500 χρόνων της θρησκευτικής μεταρρύθμισης, (σημ.
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 21:50

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη

Συντάκτης:
Παναττική στάση εργασίας για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενοι στην Aυτοδιοίκηση να παραβρεθούν σε δίκες της διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης αναμένεται να συζητηθούν στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδριάζει το μεσημέρι (15:30) υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου θα αποφασιστεί ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής.