espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 5:20:52 μμ

Ελλάδα

Η Αστυνομία της Φλώρινας διερευνά την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 7χρονου αγοριού. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι γονείς του 7χρονου κατήγγειλαν χθες το πρωί ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα βιασμού.

Μουσικά κομμάτια που συνέθεσε κατά τη διάρκεια της σπουδαίας του πορείας, διασκευές γνωστών ρεμπέτικων και κλασικών λαϊκών τραγουδιών, καθώς και άλλα αγαπημένα του ακούσματα, πρόκειται να …συνοδεύσει στη Θεσσαλονίκη, για να τα παρουσιάσει ο ίδιος στο κοινό «Από Κοντά».

Ο πρίγκιπας Χάρι κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοχ, αποκαθιστώντας την αλήθεια. Ο πρίγκιπας Χάρι συμφώνησε με τον όμιλο μέσων του Ρούπερτ Μέρντοχ, επιδιώκοντας την αποκατάσταση της τιμής του, κλείνοντας μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη.

Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Πέλλα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο Διοικητήριο της Έδεσσας η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, με τους δημάρχους Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή, Αλμωπίας Νίκο Παρούτογλου, Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη και Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή.

Επί δεκαετίες, ο λιγνίτης ήταν σχεδόν «μονοκαλλιέργεια» στον δήμο Αμυνταίου Φλώρινας. Πλέον, η εκεί μονάδα της ΔΕΗ έχει σταματήσει τη λειτουργία της από το 2020 και τα ανενεργά λιγνιτωρυχεία χάσκουν σαν τεράστιες τρύπες, αλλά στο έδαφος όπου επί μακρόν κυριάρχησε ο λιγνίτης φιλοδοξεί να ευδοκιμήσει μια νέα γενιά ενεργειακών και τεχνολογικών επενδύσεων, συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Ενώπιον του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου αιρετών βρέθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου τον περασμένο Αύγουστο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

Ένας 17χρονος συνελήφθη για ληστεία που διέπραξε υπό την απειλή μαχαιριού σε κατάστημα ψιλικών στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με λεία 680 ευρώ.

Η ληστεία σημειώθηκε, χθες τα ξημερώματα, με τις αστυνομικές αναζητήσεις να αποδίδουν άμεσα, οδηγώντας στην αυτόφωρη σύλληψη του ανήλικου δράστη, αλβανικής καταγωγής.

Στρατιωτικός 46 ετών συνελήφθη επειδή ηχογραφούσε παράνομα με το κινητό του τηλέφωνο ποινική δίκη στην οποία συμμετείχε ως διάδικος η σύζυγός του. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός της δικαστικής αίθουσας, και η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του διαβιβάστηκε στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί.

Σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί, τα σωματεία οικοδόμων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το κτήριο του ΕΦΚΑ στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί από τους εργαζόμενους του κλάδου.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν μία μοτοσικλέτα κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ιεροσολύμων, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά.