espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 9:34:31 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 02:50

Σεισμός στη νότια Εύβοια

Συντάκτης:

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,3 βαθμών, σημειώθηκε στη νότια Εύβοια.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 9.28 το βράδυ της Τετάρτης και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. Η εστία του σεισμού εντοπίζεται κοντά στο Γυμνό, στην παραλία δυτικά Αλιβερίου, στο δρόμο προς τη Χαλκίδας απέναντι από τον Ωρωπό.

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πεντέλη, στην οικία γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης πολυσυζητημένου νυχτερινού κέντρου στη Μύκονο. Αστυνομικοί ήδη έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ υπάρχουν και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών που ερευνούν τους χώρους.
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 02:50

Καταργείται η αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Συντάκτης:
Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, καταργείται η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια των τομέων του κλάδου κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ ΜΜΕ).

Προσωπική δέσμευση ότι θα επαναφέρει και θα ενισχύσει τον θεσμό του Συμβουλίου Ιδρύματος στα ΑΕΙ, εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ένα drone έκανε την εμφάνισή του σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών. Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, αλλά μετά από λίγα λεπτά το drone εξαφανίστηκε.
Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων η πρόταση για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.

Πρόκειται για λιμενικές ζώνες που ανήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά δεν χρησιμοποιούνταν από τον λιμένα και αποδίδονται στον δήμο.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, σχολικά ημερολόγια, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μολυβοθήκες, σχολικές τσάντες, χειροποίητες κατασκευές από εθελοντές και άλλα είδη ελληνικής κατασκευής εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και σε προσιτές τιμές.
Αρνητικές συνέπειες στην υγιεινή των τροφίμων αλλά και στο περιβάλλον θα επιφέρει, σύμφωνα με το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς, το νέο καθεστώς αδειοδότησης επιχειρήσεων το οποίο προωθεί η κυβέρνηση. Το Δίκτυο προειδοποιεί ότι είναι αναγκαίο να μην επιτραπούν «τα παιχνίδια με την τροφή και την υγεία μας».
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε χθες τα ξημερώματα τον αστυνομικό στο Αίγιο, όταν αυτός προσπάθησε να ελέγξει το δίκυκλο χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας, στο οποίο ο ανήλικος ήταν συνεπιβάτης.
Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία νομιμοποίησης των αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων ετοιμάζουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.