Ελλάδα
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 00:50
Ερευνούν και την «πολιτοφυλακή των Εξαρχείων» για τους πυροβολισμούς στην Πρεσβεία του Μεξικού
Συντάκτης: Eidisis.grΤο ενδεχόμενο η επίθεση με πυροβολισμούς στην Πρεσβεία του Μεξικού, προ ενός τριημέρου, να σχετίζεται με πρόσφατες ένοπλες ενέργειες στα Εξάρχεια κι ανάμεσα σε αυτές την δολοφονία - στις 7 Ιουνίου 2016 - ενός 37χρονου Αιγυπτίου διακινητή ναρκωτικών, ερευνά τα τελευταία 24ωρα η ΕΛΑΣ.
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 23:50
Φίλης και Παρασκευόπουλος καταδικάζουν την εισβολή στην Μητρόπολη
Συντάκτης: Eidisis.grΜετά τα παράπονα από την πλευρά της Εκκλησίας για απουσία δήλωσης αποδοκιμασίας από τους αρμόδιους υπουργούς για το περιστατικό της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το πρωί της Κυριακής, οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία αποδοκιμάζουν την πράξη.
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 22:50
ΥΠΕΚΑ: Απο τις καθαρότερες στον κόσμο οι ελληνικές θάλασσες
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (European Environment Agency) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα ύδατα της Ελλάδας είναι μεταξύ των καθαρότερων στον κόσμο», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα λέει ότι «τα νερά της Ελλάδας είναι καθαρά και ασφαλή για κολύμβηση».
Ειδικότερα λέει ότι «τα νερά της Ελλάδας είναι καθαρά και ασφαλή για κολύμβηση».
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 22:50
Βερολίνο: Αποποιείται την ευθύνη για τη μη διάθεση ειδικών για τους πρόσφυγες
Συντάκτης: Eidisis.grΛιγότερα στελέχη από όσα έχει υποσχεθεί έχει διαθέσει στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης η Γερμανία, η κυβέρνηση του Βερολίνου, ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για αυτό η ίδια, αλλά τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 22:50
Δήμαρχος Σύμης: Διαψεύδει την ύψωση τουρκικής σημαίας στο νησί
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαψεύδει ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας τις αναφορές περί ύψωσης της τουρκικής σημαίας στο ακρητικό νησί, χαρακτηρίζοντας όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «σαχλαμάρες».
Σύμφωνα με τις φήμες, άγνωστοι ύψωσαν την τουρκική και την ελληνική σημαία στον ίδιο ιστό σε όρμο του νησιού το βράδυ της 31ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με τις φήμες, άγνωστοι ύψωσαν την τουρκική και την ελληνική σημαία στον ίδιο ιστό σε όρμο του νησιού το βράδυ της 31ης Ιουλίου.
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 21:50
Τροποποιήσεις στην εγκύκλιο για την παραλαβή αποβλήτων
Συντάκτης: Eidisis.grΤροποποιήσεις στη Μόνιμη Εγκύκλιο για τις λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου κάνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «αναρτήθηκε σήμερα (2/8/2016) στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η με αριθμό πρωτοκόλλου 1000.0/68210/2016 (ΑΔΑ: Ω96Τ4653ΠΩ-ΡΕ1) απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στη Μόνιμη Εγκύκλιο ΓΓΛΛΠ/ΔΛΠ, για τις λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου»
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 21:50
Οικολόγοι Πράσινοι: Προαιρετικά τα θρησκευτικά, κατάργηση παρελάσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΤην υποστήριξή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών και των θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο πλαίσιο μίας πολυπολιτισμικής δημοκρατικής κοινωνίας με κοσμικό προσανατολισμό που θεωρεί την θρησκευτική πίστη ιδιωτική υπόθεση, τόσο το μάθημα το Θρησκευτικών, όσο και η πρωινή προσευχή δεν συνάδουν με τις αρχές της.
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 21:50
ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά ερωτήματα από τη νέα παραπομπή σε δίκη του Γεωργίου
Συντάκτης: Eidisis.gr«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου» αναφέρει την Τρίτη το ΠΑΣΟΚ.
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 20:50
Την ίδρυση νέων δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ανακοίνωσε το Παιδείας
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην ίδρυση εκατοντάδων νέων δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με βασική προτεραιότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον».
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 20:50
Σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία η Χρόνια Ηπατίτιδα C
Συντάκτης: Eidisis.grΜία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία αποτελεί η Χρόνια Ηπατίτιδα C. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι ασθενείς υπολογίζονται σε 170 εκατομμύρια, εκ των οποίων 15 εκατομμύρια διαμένουν στην Ευρώπη.