espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 6:01:36 πμ

Ελλάδα


Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό, με αφορμή τις κυβερνητικές διαρροές για «επιτυχία» του στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα.
Κάτω από τη βάση βαθμολογήθηκε ένας στους τέσσερις χώρους πρασίνου στην Ελλάδα από εθελοντές που κατέβασαν δωρεάν εφαρμογή της WWF για κινητά.

Συνολικά 887 χώροι πρασίνου βαθμολογήθηκαν σε 89 πόλεις από 4.500 πολίτες που κατέβασαν το WWF GreenSpaces.
Τη δήλωση Κουρουμπλή για την απλή αναλογική υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, εν όψει της συζήτησης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.


«Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ.
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 18:50

Αποστάσεις Μεϊμαράκη από την ηγεσία της ΝΔ

Συντάκτης:

Αποστάσεις από την σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τηρεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης που έχει πολλές ενστάσεις για τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και δεν δείχνει διάθεση για την πρόκληση ρήξης στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης.

Τρίωρη σταση εργασίας στην Αττική από τις 10:00 έως τις 13:00, διάστημα που θα συνεδριάζει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία υποστηρίζει οτι η μεταφορά μετοχών της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και άλλων στο νέο Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας αποτελεί απόπειρα ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων.

Τα σχόλια κυβερνητικών πηγών για τα αποτελέσματα του ταξιδιού Τσίπρα στην Κίνα δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον τέως πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επίσης είχε επισκεφθεί το Πεκίνο.

«Αυτά που φέραμε από το Πεκίνο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ.

Την μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση επιλέγει η Νέα Δημοκρατία με επίκαιρη επερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας που υπογράφει σύσσωμη η «γαλάζια» Κ.Ο. με πρώτο υπογράφοντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το «plan X» ή «plan (T)sipras», που ετοίμαζε η κυβέρνηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ κατέθεσε επίσης και αίτηση κατάθεσης των εγγράφων που αφορούν στο «plan X».

Σε 13 συλλήψεις στη διάρκεια ελέγχων για την παράνομη λειτουργία οίκων ανοχής στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Πολύγωνο, Γκάζι, Βοτανικό) προχώρησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων του Athens Ledra έξω από τις εγκαταστάσεις της J&P Άβαξ, μετά την αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους καθώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Απολύτως ελεγχόμενο και συντονισμένο χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης το Σχέδιο Β' που φέρεται να προετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφήνοντας αιχμές προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ.