espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 7:03:32 μμ

Ελλάδα

«Θεωρούμε ότι η ιστορία της Ειδομένης, έτσι όπως τη γνωρίσαμε το τελευταίο δίμηνο έχει τελειώσει», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, και διαβεβαιώνει ότι η εκκένωση και των άλλων άτυπων δομών στην ευρύτερη περιοχή θα γίνει στο ίδιο ειρηνικό πρότυπο.
Στο Άγιο Όρος βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις Καρυές τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος και μαζί παρακολούθησαν πανηγυρική δοξολογία. «Η κοινή θρησκεία και η συμπάθεια ενώνουν τους λαούς μας και μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες» είπε ο ρώσος πρόεδρος.
Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 09:50

Το μαρτύριο της σταγόνας

Συντάκτης:
«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία τόσο μεταξύ των 19 μελών όσο και με το ΔΝΤ. Θυμηθείτε πέρυσι, τέτοια εποχή, αυτό ήταν το πιο δραματικό σημείο». Τα λίγα αυτά λόγια του Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ την Πέμπτη, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου του G7, συμπυκνώνουν το στόρ.
Η κατά αξιόπιστες πληροφορίες σκέψη για νέα αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για κάποια στιγμή μετά το καλοκαίρι καταδεικνύει τον προβληματισμό που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κομματική ηγεσία για τη νέα φύση της «μνημονιακής Αριστεράς».
Μία από τα ίδια: Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών οδηγεί την Ελλάδα στο 2010, σε προγράμματα λιτότητας που αντί να «σώσουν», ή τουλάχιστον να τονώσουν την οικονομία της, της δίνουν τη χαριστική βολή.
«Τα συμπεράσματα του Eurogroup δεν περιλαμβάνουν καμία σημαντική νέα απόφαση» δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ζολτ Νταρβάς, επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel. Το κορυφαίο στέλεχος του πασίγνωστου think tank των Βρυξελλών υποστηρίζει ότι η ίδια υπόσχεση που δόθηκε στο Eurogroup της .
Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 09:50

Γέφυρες διεύρυνσης με το «ευρωπαϊκό μέτωπο»

Συντάκτης:
Να ενσωματώσει δυνάμεις από ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα που δεν είχαν καμία σχέση με την Κεντροδεξιά επιχειρεί με αργά αλλά σταθερά βήματα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η επιχείρηση διεύρυνσης της ΝΔ είναι σε εξέλιξη με αρκετές παρασκηνιακές κινήσεις που αναλαμβάνει η ηγετική ομάδα το.
Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 09:50

Ζητούν να βγει μπροστά ο Σημίτης

Συντάκτης:
Ποτέ οι παρουσιάσεις βιβλίων που γράφουν πολιτικά πρόσωπα δεν είχαν τόσο ενδιαφέρον όσο αυτό το διάστημα. Ειδικά για τον μεσαίο χώρο, ο οποίος αναζητεί τη χαμένη αίγλη του σε ένα πολιτικό περιβάλλον με πολλές αβεβαιότητες, έχοντας μπροστά του τις συμπληγάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και μικρότερ.
Ο «εναλλακτικός» σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, μπορεί να διαγράφει από το Facebook τις «κατινιές», όπως χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες καρκινοπαθών και συγγενών τους για την ανάρτηση της ψεύτικης είδησης ότι καρκινοπαθής θεραπεύτηκε με χασισέλαιο.
Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 09:50

Πολλές υποσχέσεις, μικρές προσδοκίες

Συντάκτης:
Ολο το σκηνικό της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα υπήρξε άψογα στημένο. Η υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του Πάνου Καμμένου, ακόμη και η τηλεοπτική κάλυψη της άφιξης και των συναντήσεων του «ισχυρού ανδρός» της Ρωσίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και το.