espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 8:05:24 πμ

Ελλάδα

«Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, το οποίο το σώσαμε. Η Ελλάδα το έσωσε, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα "γεράκια" να εκβιάζουν την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεδρίαση εργασίας του SPD.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη Έκτακτης Συνόδου Κορυφής «για να αποφύγουμε μια νέα ευρωπαϊκή κρίση».

Ένας μεγάλος κύκλος που άρχισε την 11η Ιανουαρίου, την επομένη της εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κλείνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Με την εκλογή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της Ν.

Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ανέλαβε με ανυπόγραφο κείμενό της στην ιστοσελίδα indymedia ομάδα αντιεξουσιαστών.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συντάκτες του, «πιστοί στη στρατηγική μας για διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας ναρκωτικών στην πλατεία, βρεθήκαμε μαζικά έξω από το 5ο Α.
Στους λόγους για τους οποίους επιτέθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα αναφέρονται με ανυπόγραφο κείμενό τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia αντιεξουσιαστές.

Όπως υποστηρίζουν, «τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε άλλη μία απόπειρα βίαιης φτωχοποίησής μας, με την αύξηση του εισιτηρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, και συνεπώς της μείωσης του έμμεσου μισθού μας.
«Τέτοια φαινόμενα θα υπάρχουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο hot spot στη Μόρια.

«Υπήρξαν μικρές εξεγέρσεις, οι οποίες αργότερα το βράδυ μεγάλωσαν και σε κάποια φάση χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.
Για νέα δραματική τροπή στην ελληνική κρίση κάνει σήμερα λόγο η γερμανική Bild, αποκαλύπτοντας ότι ήδη χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέβαλε ο Νίκος Στουπής, επικαλούμενος αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

«Για λόγους ανυπέρβλητους, αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς, είχα διατυπώσει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρωθυπουργό της χώρας αίτημα αντικατάστασης από την θέση του Γενικού Γραμματέα εδώ και σαράντα μέρες.

Από τη θεωρία των παιγνίων του Γιάννη Βαρουφάκη δεν αλλάξανε τελικά και πολλά λένε στη Ν.Δ. μετά τη νέα εμπλοκή στο πεδίο των διαπραγματεύσεων και απεύχονται να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και να βρεθεί για μια ακόμη φορά η χώρα σε…αχαρτογράφητα νερά, καθώς οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την οικονομία και την κοινωνία.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία και την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα από τις περυσινές του αποτυχίες.