espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 11:25:17 πμ

Ελλάδα

Απορρίπτουν την έκκληση της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι εμμένουν στην απόφασή τους για στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής.
Εκδίδονται τελικά στην Κύπρο οι συνεργάτες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, σύμφωνα με τις οικείες αποφάσεις Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου,

Αμφότεροι θα εκδοθούν για δύο από τα τέσσερα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται, και συγκεκριμένα για χειραγώγηση της αγοράς, και ψευδείς ανακοινώσεις στην αγορά, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.
Ως «επιχείρηση αποπροσανατολισμού» του λαού ενόψει του επικείμενου «πακέτου μέτρων» που «σφαγιάζει» τα λαϊκά δικαιώματα, χαρακτήρισε ο Δ.Κουτσούμπας τη συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής, σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ από τις εγχώριες τράπεζες.
Υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτηση του στον Αριστείδη Μπαλτά ο Διευθυντής του γραφείου Υπουργού Παναγιώτης Δούρος.

Ο Παναγιώτης Δούρος επιστρέφει στο Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, όπου εργαζόταν από το 2005.
Συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου δημοσιεύει η εφημερίδα Il Messaggero, με ιδιαίτερη αναφορά στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη Λέσβο ο Oικουμενικός Πατριάρχης, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε σχέση με τον στόχο της επίσκεψης αυτής, η οποία δείχνει την έντονη ευαισθησία και τον ουσιαστικό ενδιαφέρον των τριών θρησκευτικών ταγών για το προσφυγικό ζήτημα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει:
Την απόφαση για αναστολή άσκησης καθηκόντων εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Κέρκυρας, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις εις βάρος ανηλίκων, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «η απόφαση ελήφθη για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα, επειδή συνελήφθη επ' αυτοφώρω από την Ελληνική Αστυνομία για πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθήτριας του σχολείου όπου υπηρετούσε».
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετρά αντίστροφα σύμφωνα με τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος στη συνέντευξη που παραχωρεί στο Βήμα ενόψει του 10ου συνεδρίου του κόμματος, τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός ύψωσε και πάλι, όπως το 2015 το λάβαρο της επανάστασης, αλλά η διαδρομή είναι η ίδια.
Συνεδριάζει εκτάκτως στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίκεντρο της συνεδρίασης οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι εχθές Πέμπτη σημειώθηκαν 31 παραβιάσεις, έξι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και μία εμπλοκή με τουρκικά οπλισμένα F16.
Για δεύτερη ημέρα το Λιμενικό Σώμα επιχειρεί να ελέγξει τον χώρο του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να αποτρέψει τη μετακίνηση προσφύγων από άλλους χώρους εν όψει της μεταφοράς την επόμενη εβδομάδα προς τη νέα δομή του Σκαραμαγκά.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παρουσιάσει στις 19 Απριλίου το νέο της κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», το οποίο έχει για σήμα ένα καραβάκι σε χρώματα γαλάζιο και μωβ. Η παρουσίαση θα γίνει στο θέατρο Χυτήριο στις 7:00 το απόγευμα.