Ελλάδα
Ν.Μαζιώτης:129 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση και ισόβια
Συντάκτης: Eidisis.gr«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες
Συντάκτης: Eidisis.grΑρμοδιότητα στη διανομή των προσφύγων ζητεί η Περιφέρεια Αττικής
Συντάκτης: Eidisis.grΤη δικαιοδοσία να παρέμβει η περιφέρεια Αττικής στο ζήτημα της μεταφοράς και διαμονής των προσφύγων ζήτησε από την Πολιτεία η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, μιλώντας την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τον ετήσιο απολογισμό δράσης της περιφέρειας.
Το ΚΥΣΕΑ ανέδειξε τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνεδρίασε την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Με την απόφαση για την τοποθέτηση των αντιστράτηγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων και υποπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:
Οι 53+ του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν πανελλαδική συνδιάσκεψη
Συντάκτης: Eidisis.grΝέο επεισόδιο στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων
Συντάκτης: Eidisis.grΕξ αποστάσεως επιμόρφωση για διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας
Συντάκτης: Eidisis.grΓ. Καμίνης: «Εκκληση για οργανωμένη αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες»
Συντάκτης: Eidisis.grΕυ. Βενιζέλος: Η απόγνωση της κυβέρνησης μετατρέπεται σε απόγνωση της χώρας
Συντάκτης: Eidisis.grΝα μην συνδέσει το προσφυγικό ζήτημα με την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, κάλεσε την κυβέρνηση ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος. «Να μη γίνουν τεράστια ιστορικά λάθη στη διαπραγμάτευση και μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή, όπου εμείς θα νομίζουμε ότι κάτι παίρνουμε σε σχέση με την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό και το χρέος, και θα δίνουμε, ενώ δίνουμε ήδη πάρα πολλά σε άλλους τομείς», προειδοποίησε την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης, ανθρωπισμός και επιτέλους οργάνωση και λειτουργία των αναγκαίων υποδομών με πρώτο θέμα τα απροστάτευτα και ασυνόδευτα παιδιά που είναι τα μεγάλα θύματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού».
Υπουργικό Συμβούλιο: Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης δημιουργεί η κυβέρνηση
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Για τις 13:00 έχει συγκαλέσει εκτάκτως ο Πρωθυπουργός υπουργικό συμβούλιο με βασικό θέμα το προσφυγικό, το οποίο όσο περνούν οι μέρες παίρνει όλο και πιο εκρηκτικές διαστάσεις.