espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 1:04:06 μμ

Ελλάδα

Εκτενή αναφορά στην αποστολή αντιπροσωπείας του, όπως αναφέρει, στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια μετά από πρόσκληση κάνει ο ιστότοπος του γερμανικού νεοναζιστικού «Τρίτου Δρόμου», σημειώνει την παρουσία της αντιπροσωπείας στην εκδήλωση και τη συνάντηση με τον Ν.
Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν κάτοικοι των Διαβατών και Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο έχει χωροθετηθεί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου.
Επίσκεψη στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προγραμματίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.
Ένταση το πρωί της Κυριακής στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Κάτοικοι της περιοχής έριξαν τμήμα της περίφραξής του και εισέβαλαν σε αυτό.
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 10:50

Δύο συγκεντρώσεις για το κέντρο προσφύγων στο Σχιστό

Συντάκτης:
Δυο συγκεντρώσεις και μια ευρεία σύσκεψη έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στο Σχιστό και στον Πειραιά με επίκεντρο το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων που πρόκειται να δημιουργηθεί στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» στο Σχιστό Περάματος.
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 10:50

Επιχείρηση διάσπασης του αγροτικού μετώπου

Συντάκτης:
Διέξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό που έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς αναζητούν άμεσα στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μία από τις βασικές σκέψεις που πέφτουν στο τραπέζι αυτές τις ημέρες είναι η αναζήτηση τρόπου προκειμένου να διασπαστεί το μέτωπο, τουλάχιστον ως προς τον πυρήνα των αιτημάτων που αφορούν το Ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών.
Με μια ανάρτηση στο Twitter ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος σχολίασε αναφορά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σε κυριακάτικη εφημερίδα για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

«Πανικός. Ο κ.
Με στόχο να ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις στο προσφυγικό ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα επισκέψεις σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης που βρίσκονται στον προσφυγικό διάδρομο.
Στην ανέγερση ενός νέου συρμάτινου φράχτη, παράλληλου με εκείνον που έχει ανεγερθεί στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, προχωρά η ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο των αναγγελιών για αυστηρότερους ελέγχους σχετικά με τη διέλευση προσφύγων.
Σε ένα σχέδιο δράσης μακράς πνοής που θα τροφοδοτήσει την πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ιράν, αναμένεται να καταλήξουν τη Δευτέρα οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.