espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 3:56:57 μμ

Ελλάδα

Από την Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα, Τρίτη, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, με τις νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στο επίμαχο άρθρο 12, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ δέχτηκε τη σφοδρή αντίδραση των ΑΝΕΛ, ο κ.
Συνεδριάζει το πρωί το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με κύρια θέματα την πορεία των έργων ΕΣΠΑ και η χρηματοδότησή τους, η μη καταβολή των πόρων στους δήμους σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών και η χρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΟΤΑ.
Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 θα ενεργοποιηθεί για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης. Ειδικότερα, ποσό 16,29 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.330 δικαιούχους. Επίσης την ίδια μέρα θα γίνει η τέταρτη καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.
Να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα τζάκια τους τη Δευτέρα και την Τρίτη καλεί τους κατοίκους της Αττικής το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αττική θα υπάρξει άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή που ευνοεί τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 07:50

Η Βουλή ανοίγει ξανά τον φάκελο της Siemens

Συντάκτης:
Έντεκα μήνες μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της εκτελεστικής εξουσίας από την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε προκειμένου η Siemens, η οποία αγνοεί την συμβατική της υποχρέωση να προχωρήσει σε επένδυση ύψους 60 εκατ.
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 07:50

Οι 7 «Σαμουράι» των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Συντάκτης:
Εκδόθηκε η προκήρυξη για την επιλογή των επτά συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στην οποία περιλαμβάνεται όλη η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων κάλυψης των θέσεων. Με την απόφαση-προκήρυξη αρ. 1ΣΑΔ/2015 που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.
Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των επιτελών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας -σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος» προ πέντε ημερών (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=762930)- περί πιθανής εμπλοκής της Οργάνωσης Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) για τη βομβιστική επίθεση με στόχο τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος στις 24 Νοεμβρίου 2015.
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 07:50

Στα 100 εκατ. ευρώ η «τρύπα» των συγκοινωνιών

Συντάκτης:
Τα 100 εκατ. ευρώ ξεπέρασαν οι πρωτογενείς ζημιές του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής το δεκάμηνο του 2015, σύμφωνα με έγγραφα που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και προμηνύουν ότι η «τρύπα» θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ως τη λήξη του έτους.
Προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση καταγγέλει το ΠαΣοΚ έπειτα από τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με το Προεδρείο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στην συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες η βουλευτής Α’ Αθηνών κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.