espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 7:14:25 πμ

Ελλάδα

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στους δημοσιογράφους Χρήστο Πασαλάρη και Γιάννη Διακογιάννη, σε τελετή που έγινε στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στον Χρήστο Πασαλάρη επισήμανε την «μεγάλη και συνεπή προσφορά» του στη δημοσιογραφία, που «εμπνέεται πάντοτε από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».
Να μην αποκλείσει η κυβέρνηση τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, συνέστησε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην Βουλή επί του νομοσχεδίου για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από κράτος-μέλος της Ε.

Τα πρώτα πέντε βήματα για μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο The HUB Events, στο Γκάζι, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 16:00

Στη Βουλή το Ψήφισμα για Παλαιστίνη

Συντάκτης:
Το απόγευμα της Πέμπτης εισάγεται για συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής το Ψήφισμα για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι κινείται στο πεδίο αυτό ενόψει και της επίσκεψης του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.
Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 10.30 στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΛΠ, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αντιδρώντας στην επιχειρούμενη πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και στην απαξίωση όλων των λιμανιών.
Μεγάλη σύγχυση επικρατεί στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας μετά την απομάκρυνση των διοικητών και των αναπληρωτών τους.

Μέχρι τώρα, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απομάκρυνε διοικητές τοποθετούσε τους αντικαταστάτες τους.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για το Ασφαλιστικό.

Πηγή: Το Βήμα
Είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα, αναφέρει το Ποτάμι, μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια. «Όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου» καταλήγει.

Με χθεσινή απόφαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - στο πλαίσιο εσωτερικής αναδιοργάνωσης της ανώτατης διοίκησης - αποφάσισε να διορίσει τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας από σήμερα, 16 Δεκεμβρίου 2015.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 10.30 στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΛΠ, αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αντιδρώντας στην επιχειρούμενη πώληση των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και στην απαξίωση όλων των λιμανιών.