espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 5:05:57 μμ

Ελλάδα

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 08:50

Πώς απετράπη το «πραξικόπημα» στη ΝΔ

Συντάκτης:
Την περασμένη Τρίτη η ΝΔ βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη διάσπαση, η οποία αποσοβήθηκε την ύστατη στιγμή. Χρειάστηκε να καταβληθούν έντονες παρασκηνιακές κινήσεις και των τεσσάρων υποψηφίων και επαφές σε ανώτατο επίπεδο με εμπλοκή και των κ.
Ο Δημήτρης Νανόπουλος πέρασε ολόκληρο το 2015 στην Ελλάδα - η μόνιμη έδρα του είναι στο Τέξας και συχνά βρίσκεται στη Γενεύη λόγω CERN - αναλαμβάνοντας χρέη προέδρου στην Ακαδημία Αθηνών. Διακεκριμένος επιστήμονας, θα μπορούσε να αναπαυθεί στις αξιοζήλευτες ερευνητικές και ακαδημαϊκές του.
Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να κάνει από μόνο του τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνταν στο τραπεζικό σύστημα οδήγησε στον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών, όπως ακριβώς στην Κύπρο είχε οδηγήσει στο «κούρεμα» των καταθέσεων.
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 07:50

Πολύτιμο «δώρο» από το Ντίσελντορφ

Συντάκτης:
Από το πρωθυπουργικό γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα και ύστερα από απευθείας συνεννοήσεις με την πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κυρία Χανελόρε Κραφτ κανονίστηκε εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες, η παράδοση των δύο καταλόγων με έλληνες φοροφυγάδες από τράπεζα της Ελβετίας.
Εκπαίδευση σε «στίβο μάχης» στη Σερβία σαν στρατιωτικοί κομάντος αλλά και στο σκοπευτήριο της ομάδας Λέφσκι στη Σόφια είχαν κάνει μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αλλά πιθανόν και άλλοι ένοπλοι που δρουν στη χώρα μας.
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 07:50

Μποφόρ και φράχτες φρέναραν τους πρόσφυγες

Συντάκτης:
«Εγκλωβισμένοι» στην Τουρκία βρίσκονται ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες (κάποιοι μιλούν για πάνω από 2 εκατομμύρια), καθώς στη Συρία μαίνονται σφοδρές οι εχθροπραξίες, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Αιγαίο δεν ρισκάρουν το ταξίδι προς τα ελληνικά νησιά υπό τον φόβο πιθανότατου ναυ.
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 07:50

Οι απελάσεις «ιεροκηρύκων του μίσους» από Αθήνα

Συντάκτης:
Τέσσερις αλλοδαποί έχουν απελαθεί τα τελευταία χρόνια από τη χώρα μας, με τη διακριτική «κατηγορία» ότι προχωρούσαν (σε ορισμένα από τα 100 άτυπα τζαμιά της Αθήνας αλλά και σε άλλους χώρους) σε προπαγάνδα υπέρ του ISIS και ότι λειτουργούσαν ως στρατολόγοι φανατικών ισλαμιστών.
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 07:50

Τους βγάζουν το λάδι από τη ρύπανση

Συντάκτης:
«Δεν μπορείς να ανοίξεις παράθυρο. Τις κουρτίνες τις κατέβασα προχθές, όλες μαύρες. Απλώνεις τα ρούχα και την επομένη έχουν μαυρίσει» σημειώνει ο κ. Οθωνας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου στο χωριό Κατσαρός.
Σκληρή απάντηση ΠαΣοΚ στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει: «Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος και η πολιτική του έχουν δημιουργήσει, μπροστά στον κίνδυνο αποκάλυψης της αλήθειας για τις ευθύνες του, ο κ.
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 02:50

«Σκληρό παζάρι» ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Συντάκτης:
Στα μέτρα της Άγκυρας επιχειρεί ο Ντόναλντ Τουσκ να «ράψει» το πλαίσιο που θα συμφωνηθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, την Κυριακή στις Βρυξέλλες.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα μπλοκάρει την πορεία των προσφύγων προς στην Ελλάδα και είναι έτοιμοι να παρέχουν ως αντάλλαγμα στην Αγκυρα 3 δισ.