espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 11:43:14 πμ

Ελλάδα

Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το εάν θα πρέπει να στηρίξει ή όχι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει έστω και ψήγματα συναίνεσης στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορούν όλοι για «πολιτικά παίγνια» με τους θεσμούς σε μια περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει…κενό εξουσίας.

«Μπλέξαν οι γραμμές» ανάμεσα στο Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Επειτα από την άρνηση του ΚΚΕ να συμμετάσχει και τις αντιδράσεις που υπήρξαν είτε δημοσίως από βουλευτές της αντιπολίτευσης είτε στο εσωτερικό της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ζήτησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τον Αλέξη Τσίπρα να διερευνήσει εκείνος τις προθέσεις των αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων, ώστε να μην υποστεί η Προεδρεία το πλήγμα ενδεχόμενης απόρριψης.

Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το εάν θα πρέπει να στηρίξει ή όχι νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει έστω και ψήγματα συναίνεσης στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορούν όλοι για «πολιτικά παίγνια» με τους θεσμούς σε μια περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει…κενό εξουσίας.

Δώρα για τα παιδιά που ζουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα συγκεντρώνονται σε καταστήματα της οδού Πανδρόσου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Agora of Pandrossou που καλεί όσους θέλουν να προσφέρουν χριστουγεννιάτικα δώρα στα προσφυγόπουλα.
Μικροπροβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το τμήμα Επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και χρηματοδότηση.

Για τρομακτικά προβλήματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Μετ' εμποδίων η δίκη της Siemens αφού ανακοινώθηκε ότι 9-11 η γραμματέας της έδρας πραγματοποιεί στάση εργασίας στο πλαίσιο της δίωρης αποχής των διαδικαστικών υπαλλήλων και κατά συνέπεια δεν άρχισε η διαδικασία.
Ανεβάζουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους οι «σαμαρικοί» με τον Μ. Βορίδη να αντιτείνει στις συναινετικές προσκλήσεις της κυβέρνησης την σκληρή «γραμμή» της παραίτησης και της δημιουργίας μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον πρώην πρωθυπουργό Αντ.
Την κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Διαβουλευθήκαμε (με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση) και αποφασίσαμε τη με μη κλήρωση εισαγωγή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο» είπε η κ.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, με κορύφωση μία 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με απόφαση του γενικού συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς των Πρωτοβάθμιων Εθνικών Δικτύων Υγείας-Κέντρων Υγείας (ΠΕΔΥ – ΚΥ), σε πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, από τις 10πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση – παράσταση στο υπουργείο Υγείας και τον υπουργό στη 1μμ.