espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 8:15:38 μμ

Ελλάδα

Εξαιρετικά υποτονική χαρακτήρισε ο Αδωνις Γεωργιάδης την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση των καταγγελιών Πανούση.

«Εάν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της ΝΔ έκανε τις ίδιες καταγγελίες που έκανε τώρα ο Πανούσης για τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, πιστεύετε ότι θα ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ίδια με της ΝΔ σήμερα; Γιατί η ΝΔ είναι τόσο ήρεμη», διερωτήθηκε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Mega.
Χρονικό όριο να οριστικοποιηθούν τα μέτρα μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να συγκληθεί το EuroWorking Group ως την αρχή της επόμενης εβδομάδας δίνει η Κομισιόν, διά του εκπροσώπου του προέδρου της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά.
Με θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη του οργάνου θα ενημερώσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα γίνει το απαραίτητο κομματικό «μασάζ», αφού η συμφωνία με τους δανειστές θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Τουρκία.
Τη Δευτέρα θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 ατόμων και επιχειρήσεων.

Από 23 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 30 Νοεμβρίου, θα γίνονται οι σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.
«Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση η από την αρχή διατυπωθείσα θέση της κυβέρνησης ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας».
Με έναν ιδιαίτερο τρόπο επέκρινε την κυβέρνηση, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οκτώ ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε έξω από την Βουλή, ο κ.
Η Ελλάδα να έχει πλήρη ενημέρωση για τις επαφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Τουρκία, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν και στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των κρατών-μελών της ΕΕ για το προσφυγικό, στη Βαλέτα.

Επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» η αποκάλυψη του «Βηματος» για τη σύλληψη προ μερικών ημερών ενός 44χρονου βέλγου επιχειρηματία, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ο «αρχηγός» του κυκλώματος που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα.

«Κόκκινη κάρτα» φαίνεται να πήραν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας στη σύσκεψη που είχαν την Πέμπτη με τον εκπρόσωπο του «κουαρτέτου», αρμόδιο για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής, κ. Τζουζέπε Καρόνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της ΣΤΑΣΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί.