espa pkm

Κυριακή, 26 Απριλίου 2026, 12:42:45 πμ

Ελλάδα

Συνολικές πιστώσεις ύψους 218.241.824,18 ευρώ μεταφέρονται σήμερα, Δευτέρα, στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέχεια της έκδοσης των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων.
Μια «ασπίδα» απέναντι στις χαμηλές θερμοκρασίες, που το βράδυ πέφτουν και στους 0 βαθμούς Κελσίου, προσέφερε το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Θεσσαλονίκης σε τετρακόσιους πρόσφυγες που παραμένουν στην Ειδομένη.
«Εγώ δεν νομίζω ότι κινδυνεύει η ζωή του κ. Πανούση και δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Με τον κ. Πανούση συνομιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε για κάποιες εκδοχές, αλλά πρόκειται για εκδοχές.
«Δεν έχεις καμία θέση εδώ! Να σηκωθείς να φύγεις τώρα!» Με αυτά τα λόγια αρχικά μέλη ποντιακών συλλόγων που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ζήτησαν από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ.
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 21:50

Θέμα αποπομπής Φίλη θέτει σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ

Συντάκτης:

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ υπογράφει την επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Με πολυτελή θαλαμηγό μεταφέρθηκαν σήμερα στη βόρεια Λέσβο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, περισσότεροι από 300 μετανάστες και πρόσφυγες.

Το σκάφος εντοπίστηκε στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην παραλία Τσόνια, όπου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και διασώστες μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ακτή.
Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας παρουσιάζει το Ακτινολογικό Τμήμα του «Θριάσιο» Νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών. Οι ειδικευμένοι γιατροί έχουν ήδη κάνει σχετική ενημέρωση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών για την ταχεία διεκπεραίωση των ζητούμενων απεικονιστικών εξετάσεων.
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 20:50

Ιδιώνυμο τα συσσίτια «μόνο για Έλληνες»

Συντάκτης:

Με διάταξη του πολυνομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια για πρώτη φορά θεσπίζεται ιδιώνυμο πλημμέλημα για όσους διοργανώνουν συσσίτια ή αιμοδοσία αποκλείοντας συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων με ρατσιστικά κριτήρια.

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα πραγματοποιεί την επίσημη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.
Άγνωστοι έκαψαν την ελληνική σημαία στα κεντρικά γραφεία της μειονοτικής πολιτικής οργάνωσης «Ομόνοια» στην πόλη των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της οργάνωσης Λεωνίδας Παπάς έκανε λόγο για «βάρβαρη και σκοταδιστική επίθεση που προκαλεί τα αισθήματα των Ελλήνων και των υγιώς σκεπτόμενων Αλβανών».