espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 4:52:09 μμ

Ελλάδα

Στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών όλων των νοσοκομείων της χώρας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε πιστώσεις ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα:
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 19:50

Ερώτηση της ΚΟ της ΝΔ για τις δηλώσεις Φίλη

Συντάκτης:
Ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Το Βήμα
Το αυτονόητο θα γίνει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, στη Νέα Δημοκρατία ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 22ας Νοεμβρίου. Μετά από παλινωδίες, εσωτερικές συγκρούσεις και υπεκφυγές, θα γίνει τελικά πολιτική συζήτηση στη Ν.
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, όπως και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα σταθερής τροχιάς θα συμμετέχουν πλήρως στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 19:00

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Συντάκτης:
Σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας καλούν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και ορισμένα μέσα σταθερής τροχιάς.
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 18:50

Απεργιακό λουκέτο στη Υγεία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Συντάκτης:
Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας. Συγκεκριμένα, στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.
Ένας 39χρονος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στον Πειραιά για κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιών κατ' εξακολούθηση.

Προχθές το απόγευμα, ο δράστης έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη σε πλατεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, την ώρα που ασελγούσε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών.
Τρεις κρατούμενοι απέδρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης.

Πρόκειται για Σύρους που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή από το Λιμενικό, καθώς μετέφεραν με πνευστή λέμβο 77 μετανάστες και τους αποβίβαζαν κοντά στη βραχονησίδα Ρω.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού, που -όπως λένε- παρατηρείται σε όλες τις ειδικότητες, «για τον οικονομικό στραγγαλισμό του νοσοκομείου» και για την «παντελή έλλειψη» Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Τα θέματα που θέτουν οι καταγγελίες Πανούση πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πρέπει «να καταθέσει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του στις αρμόδιες Αρχές- δικαστικές, αστυνομικές, οικονομικές- οι αρχές αυτές να κάνουν τη δουλειά τους και να ενημερωθεί αρμοδίως ο ελληνικός λαός».