espa pkm

Σάββατο, 16 Μαΐου 2026, 4:22:27 πμ

Ελλάδα

Εκπαιδεύτηκε στο να χειρίζεται το πινέλο, όμως τελικά …έπιασε το σκαρπέλο. Ο εικαστικός Σωτήρης Αγγέλου, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, με ειδίκευση στη ζωγραφική, στράφηκε στη γλυπτική, ικανοποιώντας έτσι ένα παιδικό του απωθημένο.

Διπλή συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Fly Over συγκαλεί την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2024, o Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στην αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.  

Το άνοιγμα του νέου της γραφείου στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η REInvest Greece, επισημαίνοντας πως με την κίνηση αυτή φέρνει νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και υπηρεσίες ακινήτων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για ανάπτυξη και συνεργασία με την τοπική κοινότητα.

Με το νέο Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη Gela Japaridze συναντήθηκε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, χτες, Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2024.

Η εφαρμογή SAFE.YOUth παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία των ανηλίκων και την πρόληψη της βίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών.

Με το νέο Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη, Gela Japaridze, συναντήθηκε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με βασικό θέμα συζήτησης τις δυνατότητες ενίσχυσης και επέκτασης της υφιστάμενης και καλά εδραιωμένης συνεργασίας της Ελλάδας και της Γεωργίας στην Μακεδονία και την Θράκη.

Οι στρατηγικές και πολιτικές αποκατάστασης για τα μεσογειακά δασικά οικοσυστήματα και ο μετριασμός και η προσαρμογή της κλιματικής αλλαγής στα μεσογειακά δάση αποτελούν πρωταρχικό μέλημα των μελών του Μεσογειακού Δικτύου Πρότυπων Δασών.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος στη μνήμη της Εριέττας Μόλχο, της 23χρονης φοιτήτριας που έχασε την ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον «σπουδαίο Έλληνα» Γιάννη Μπουτάρη, το εμβληματικό έργο του οποίου θα είναι για πάντα συνυφασμένο με τη Θεσσαλονίκη, το ελληνικό κρασί, αλλά και την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποχαιρετά η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), υπενθυμίζοντας -με σημερινή ανακοίνωσή της- ότι «τίμησε με την ενεργό συμμετοχή και δράση του τον ΣΒΕ, τόσο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όσο και ως αντιπρόεδρος την περίοδο 1995-1997».

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βέροιας ο 38χρονος ιδιοκτήτης των τριών ποιμενικών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, πέρσι τον Δεκέμβριο.