espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 10:57:16 πμ

Ελλάδα

Εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτικό και διανοούμενο της ανανεωτικής αριστεράς Κ. Φιλίνη (απεβίωσε τον Ιανουάριο 2014) διοργανώνεται την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στις 7.00 μ.μ.

Αφορμή είναι η έκδοση του βιβλίου «Κώστας Φιλίνης.
Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά μαθητές και φοιτητές αύριο, Πέμπτη, με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα Προπύλαια, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε πολλές πόλεις.

Με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί.

Βασικό θέμα της συνάντησης είναι οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν χθες Τρίτη 51χρονο δάσκαλο σε δημοτικό σχολείο της πόλης.

Ο συλληφθείς εκπαιδευτικός βαρύνεται με τις κατηγορίες της «Αποπλάνησης παιδιών», «Προσβολής της γενετήσιας Αξιοπρέπειας», «Κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», «Ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής» και «Απειλής».
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 14:50

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑμεΑ στην Ομόνοια

Συντάκτης:
Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν ομοσπονδίες και οργανώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, που διαδηλώνουν ενάντια στη φτωχοποίηση και τη εξαθλίωση των παιδιών τους και των οικογενειών τους.
Αιφνιδιαστική επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και αρμόδιου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς κ. Δ. Παπαγγελόπουλου στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη πραγματοποιείται αυτή την ώρα.
Στην Αθήνα το πρωΐ της Τετάρτης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, με βασικό θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Τον κ.
Μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας θα καταθέσουν οι ποντιακής καταγωγής βουλευτές της ΧΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς. Οι δηλώσεις Παππά προκάλεσαν νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Σχεδόν 300.000 πρόσφυγες έχουν μπει στην Ελλάδα από τις 14 Σεπτεμβρίου, όταν η ΕΕ υιοθέτησε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αλλά «φτύσαμε αίμα» για να συγκεντρώσουμε τους πρώτους 30 Σύρους και Ιρακινούς που αναχώρησαν την Τετάρτη το πρωί από το αεροδρόμιο Ελ.
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα έχει στη 1:30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ψηλά στην ατζέντα φαίνεται πως θα βρεθεί το θέμα των προσφυγικών ροών, ενώ πιθανόν θα τεθεί επί τάπητος η διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία και εν γένει οι σχέσεις εκκλησίας-κράτους.