Ελλάδα
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 22:50
Κομισιόν: «Όχι» σε Δήμους για παράταση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013
Συντάκτης: Eidisis.grΑρνητική ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της ΚΕΔΕ για παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013.
Συγκεκριμένα, η ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, απάντησε αρνητικά στο αίτημά του για χορήγηση παράτασης ενός έτους, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση έως τα τέλη του 2016 στην περίοδο επιλεξιμότητας της προγραμματικής περιόδου 2007-2013.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 22:50
Νομική ισχύ αποκτά το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα
Συντάκτης: Eidisis.grΤις απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσει η διαχείριση των απορριμμάτων στις Περιφέρειες της χώρας περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την ενεργειακή απόδοση, το οποίο εισήχθη σήμερα για συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 22:50
Για το προσφυγικό θα μιλήσει στην Ώρα του Πρωθυπουργού ο Αλ.Τσίπρας
Συντάκτης: Eidisis.grΤο μείζον πρόβλημα των πρωτοφανών προσφυγικών ροών και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του θα βρεθεί αύριο, Παρασκευή, στο επίκεντρο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, στη σκιά της νέας προσφυγικής τραγωδίας που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 22:50
Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό
Συντάκτης: Eidisis.grΜε βασικό θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τον καθορισμό νέων συντάξεων συνέρχεται στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.
Κατά την συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας κ.
Κατά την συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας κ.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 22:50
Η ΝΔ ζητάει ενημέρωση για την εξωτερική πολιτική στη Βουλή
Συντάκτης: Eidisis.grΤην άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή.
Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο της ΔΕΗ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο χώρο στάθμευσης των φορτηγών του ορυχείου Μαυροπηγής.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 21:50
Διστακτικός σε χαλάρωση του Μνημονίου λόγω προσφυγικού ο Στάινμαγερ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ προσφυγική κρίση κυριάρχησε στις επαφές που είχε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Φρανκ - Βάλτερ Στάινμαγερ. Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε κατά σειρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (σσ.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 20:50
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Αναμένεται της ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν σήμερα Πέμπτη δύο νομοσχέδια που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση και στα προαπαιτούμενα.
Τα νομοσχέδια κατατίθενται με… συνοπτικές διαδικασίες έτσι ώστε η κυβέρνηση να δείξει «καλό χαρακτήρα» στους εταίρους και να μην χρειαστεί η εκ νέου αναβολή του EuroWorking Group που θα συνεδριάσει για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.
Τα νομοσχέδια κατατίθενται με… συνοπτικές διαδικασίες έτσι ώστε η κυβέρνηση να δείξει «καλό χαρακτήρα» στους εταίρους και να μην χρειαστεί η εκ νέου αναβολή του EuroWorking Group που θα συνεδριάσει για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 19:50
Ακίνητο στην Κω για τους πρόσφυγες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Συντάκτης: Eidisis.grΑκίνητο στο Λινοπότι της Κω, παραχωρείται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στο υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την εγκατάσταση κέντρου καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί.
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 19:50
Προκήρυξη για 759 θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία
Συντάκτης: Eidisis.grΠροκηρύχθηκαν σήμερα οι υπόλοιπες 759 θέσεις τακτικού προσωπικού ΤΕ και ΔΕ για τη στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας, με τις οποίες ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης για την πρώτη δέσμη προσλήψεων σε μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια.