espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 8:47:43 πμ

Ελλάδα

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για περαιτέρω έλεγχο του «πόθεν έσχες», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπή Γιώργος Βαρεμένος. Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο, έχει δοθεί προτεραιότητα σε 50 με 60 δηλώσεις περιουσιακής κατάσταση πρώην και νυν βουλευτών που εμφανίζονται «προβληματικές», για αυτό και με επιστολές που τους έχουν σταλεί από την Επιτροπή, τους καλούν εντός 10 ημερών να προσκομίσουν περαιτέρω στοιχεία.

Σφοδρές καταγγελίες κατά του επιχειρηματία Δ. Γιαννακόπουλου έκανε στην Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε επικαλούμενος sms που φέρεται να του έστελνε ο κ.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 21:50

Αποχή για τις 12 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

Συντάκτης:
Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην «πρόσφατη κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μετά την 1-1-1993, ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ καθώς και σε ποινικές φορολογικές διατάξεις του ίδιου νόμου» εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Ονομαστική ψηφοφορία επί 35 άρθρων του ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες ζήτησε η ΝΔ, η οποία εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης καταλογίζοντάς της προσπάθεια να διαμορφώσει ένα «φιλικά διακείμενο προς αυτήν» ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Για ημιαυταρχισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

«Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης θυμίζει άλλες εποχές», ανέφερε ο κ.
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:50

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες η Yδρα

Συντάκτης:
Στην κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Ύδρας, για τους επόμενους τρεις μήνες, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση αυτή είναι αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 23 Οκτωβρίου.
Σε προσλήψεις επιπλέον 1.000 έως 2.000 εκπαιδευτικών -από τις 19.500 προσλήψεις αναπληρωτών που ήδη δρομολογήθηκαν- προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός, Νίκος Φίλης, και αναμένεται να ψηφιστεί απόψε στη Βουλή.
Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου απόψε ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε όψιμο φίλο και συνεργάτη του Ολάντ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Ν.
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:50

Νέα κόντρα Παφίλη-Λαγού στην Ολομέλεια της Βουλής

Συντάκτης:
Ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ σημειώθηκε στην Ολομέλεια, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός αφιέρωσε την ομιλία του στην πώληση του «902» από το ΚΚΕ σε offshore, ζητώντας τη διαδρομή του χρήματος.
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 16:50

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Υδρα

Συντάκτης:
Στην κήρυξη σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης του Δήμου Υδρας, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα.