espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 4:54:43 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 18:00

Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Ν. Σακκελαρίου

Συντάκτης:
Μετά από πολύωρη «μάχη» στο υπουργικό συμβούλιο έγινε δεκτή η πρόταση του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης, κ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τοποθέτηση στη θέση του νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας του αρχαιότερου αντιπροέδρου, κ.
Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί σειράς άρθρων του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες υπέβαλε στην Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υποχωρεί κατά τρόπο ευτελιστικό σε άγνωστα συμφέροντα».

Αρχισε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές σχετικά με πιθανές τροποποιήσεις στην εφαρμογή του καινούργιου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίκα Μπράιτχαρντ κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.
Ειδικό σχεδιασμό λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία, που θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.
Για το μεταναστευτικό συζήτησαν την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο τούρκος πρέσβης κ. Κερίμ Ουράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο πρεσβευτής, αφού συνεχάρη τον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα, επισημαίνοντας τις σοβαρές προεκτάσεις που συνεπάγεται η διαχείριση του εντός Τουρκίας και τονίζοντας με έμφαση την απότομη διόγκωση των μετακινούμενων πληθυσμών, γεγονός που απαιτεί τόσο διμερείς όσο και πολυμερείς συνεργασίες.
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 16:50

Χωρίς ναυαγοσωστικό σκάφος παραμένει η Κρήτη

Συντάκτης:
Λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου ζητά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

Το σκάφος Ν/Γ 515 εστάλη το καλοκαίρι στη Χίο προς αντικατάσταση του σκάφους Ν/Γ 519, το οποίο μετά από ένα ατύχημα τέθηκε εκτός δράσης μέχρι να γίνει αποκατάσταση της ζημιάς του.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 9 το πρωί της Πέμπτης.

Το Υπουργικό είχε προαναγγελθεί από την Τρίτη, έπειτα από διερευμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με θέμα και πάλι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται από το πρωί. Λόγω της νεροποντής η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.
Σώος εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης ένας από τους 14 αγνοούμενους μετανάστες που βρέθηκαν στη θάλασσα όταν το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε ανατράπηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή βόρεια-βορειοανατολικά της Σάμου.
Τα νερά της βροχής που μπήκαν (!) μέχρι και στο εσωτερικό της αίθουσας όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, στον Κορυδαλλό, ώθησαν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση σήμερα Πέμπτη.