espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 4:01:54 πμ

Ελλάδα

Στο αρχείο - προσωρινά τουλάχιστον - τίθεται η υπόθεση για το λεγόμενο plan B του υπουργείου Οικονομικών που προϋπέθετε παράλληλο νόμισμα εκτός του ευρώ και χακάρισμα των ΑΦΜ πολιτών.
«Ορφανή» από επικεφαλής παραμένει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς από τα τέλη Αυγούστου ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του για να ενταχθεί στη Λαϊκή Ενότητα.

Νεκρός ανασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ένας 43χρονος, που, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του στη θάλασσα, στο λιμάνι Κοιλάδας (Ιχθυόσκαλα), στην Αργολίδα.

Στην περιοχή μετέβησαν λιμενικοί και ιδιώτης δύτης που απεγκλώβισε από το όχημά του τον οδηγό.
Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι να παραμείνουν σταθερές οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας πως «παλεύουμε» να μπει ο ΦΠΑ 23% μόνο στα εισιτήρια.
Σε έκπτωση στα εισιτήρια έως 50% σε ορισμένα δρομολόγια για τους μόνιμους κατοίκους των Σπετσών και της Ύδρας προχωρά η Hellenic Seaways.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενίσχυσης και στήριξης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται ανακοινώνει την παροχή έκπτωσης 50% στους κατοίκους των Σπετσών και της Ύδρας, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των τοπικών αρχών».
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 16:50

Βροχές και καταιγίδες από την Τετάρτη

Συντάκτης:
Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Τον πρόεδρο της ΝΔ αφορά το θέμα της πρότασης για τη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα που δημιουργήθηκε με την παραίτηση της Ντόρας Μπακογιάννη από την υποψηφιότητα, στο περιθώριο της συνάντησης τους με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο κ.
Κλειστός είναι από τη Δευτέρα ο δήμος Σύμης, λόγω της έλλειψης γιατρών στο νησί ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μάλιστα προβλέπει ότι ο δήμος θα είναι κλειστός επ' αόριστον.

Σε κλίμα έντασης και με τις σοβαρές ενστάσεις της αντιπολίτευσης για την μορφή του επείγοντος που επελέγη, ξεκίνησε στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

Η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τους καθηγητές Λουίς Γκοντάρτ και Ντούσαν Σιντιάνσκι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισήμανε πως τυχόν επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα δεν θα σημάνει ταυτόχρονα και επιστροφή άλλων μνημείων, που βρίσκονται σε Μουσεία του κόσμου, γιατί «ο Παρθενώνας παρουσιάζει μια μοναδικότητα για όλη την ανθρωπότητα».