espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 1:56:41 πμ

Ελλάδα

Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ για την έρευνα και τη στήριξη νέων επιστημόνων θα δοθούν από την κυβέρνηση τη διετία 2016-17. Τα ερωτήματα που αυθόρμητα προκύπτουν είναι δύο: πού θα βρεθούν τόσα χρήματα και πού θα δοθούν συγκεκριμένα.
Ενας από τους εξέχοντες φιλοσόφους της εποχής μας. Ο Καναδός Τσαρλς Τέιλορ, γεννημένος το 1931, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ΜακΓκίλ στο Μόντρεαλ και ευσεβής καθολικός, είναι ένας πολυσχιδής στοχαστής. Η συνεισφορά του, μεταξύ άλλων, στην πολιτική φιλοσοφία, στη φιλοσοφία των κοινωνικών επισ.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαιρεθεί το παράκτιο μέτωπο από τη σύμβαση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

«Πρόκειται για μία νίκη των φορέων και των κατοίκων της πόλης μας, οι αγώνες των οποίων για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων μετρούν δεκαετίες.
Κίνδυνο κατακερματισμού της ΝΔ «βλέπει» ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ενώ εκφράζει αντιρρήσεις για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος.

«Πολύ φοβούμαι ότι η ΝΔ διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, όχι απλώς να διασπαστεί, αλλά να κατακερματιστεί και κυρίως να καταστεί αδιάφορη» τονιζει ο βουλευτής της ΝΔ στην εφημερίδα Αγορά.
«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που εισηγείται η κυβέρνηση για τους αγρότες, δήλωσε από τις Σέρρες ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα ο κ.

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τόσο για το προσφυγικό ζήτημα όσο και για τη διαφύλαξη των ελληνικών θέσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο, θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαιρεθεί το παράκτιο μέτωπο από τη σύμβαση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
«Πρόκειται για μία νίκη των φορέων και των κατοίκων της πόλης μας, οι αγώνες των οποίων για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων μετρούν δεκαετίες.
Τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση και αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος με κύριο γνώμονα τον Άνθρωπο «δίδοντας μαθήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο των Περιφερειαρχών, Κώστα Αγοραστό.