Ελλάδα
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 19:50
Τσακαλώτος: Επαναδιατύπωση του άρθρου για τις δαπάνες των δημόσιων φορέων
Συντάκτης: Eidisis.grΤη δέσμευση της κυβέρνησης ότι πριν την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, θα επαναδιατυπωθεί το άρθρο 10 παράγραφος 14, σύμφωνα με την οποίο «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι μείζονες κατηγορίες δαπανών» των δημόσιων φορέων, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που εκφράστηκαν.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 19:50
Βερολίνο: Κυνηγητό των διακινητών χωρίς ελληνοτουρκική συνεργασία δεν γίνεται
Συντάκτης: Eidisis.grΒερολίνο, Ανταπόκριση
Δεν θα έλεγε ότι έχει το αλάθητο του Πάπα, νομίζει όμως ότι τα λάθη τα κάνουν πάντα οι άλλοι. Αυτό υπαινίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη γερμανική Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν φύγει για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες που θα ασχοληθεί με το προσφυγικό.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 19:50
Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο
Συντάκτης: Eidisis.grΣφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής λίγο πριν την ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 18:50
Ποτάμι: Ζητά πάλι τα οικονομικά στοιχεία του Καναλιού της Βουλής
Συντάκτης: Eidisis.grΤα οικονομικά στοιχεία της τηλεόρασης της Βουλής ζητεί ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, με επιστολή του προς το πρόεδρο του Σώματος, Νίκο Βούτση.
Ο κ. Αμυράς επανέρχεται για τρίτη φορά, εντός εξαμήνου, στο θέμα και κάνει λόγο για «ακατανόητη» άρνηση της τέως προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να απαντήσει σε δύο σχετικές επιστολές «παρότι η ίδια είχε δεσμευτεί για αυτό από το βήμα της Βουλής».
Ο κ. Αμυράς επανέρχεται για τρίτη φορά, εντός εξαμήνου, στο θέμα και κάνει λόγο για «ακατανόητη» άρνηση της τέως προέδρου, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να απαντήσει σε δύο σχετικές επιστολές «παρότι η ίδια είχε δεσμευτεί για αυτό από το βήμα της Βουλής».
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 17:50
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πρύτανης κατά ΕΑΑΚ για τη διεξαγωγή πάρτι
Συντάκτης: Eidisis.grΠρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ, που υπέγραψαν αίτηση για τη διεξαγωγή πάρτι στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, και τα οποία, σύμφωνα με την αναφορά, παρά την αρνητική απάντηση των πρυτανικών Αρχών, προχώρησαν στη διοργάνωσή του.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 17:50
Ευρω-«καμπάνα» €10 εκατ. για δήμους χωρίς βιολογικό καθαρισμό
Συντάκτης: Eidisis.grΒαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) για την Ελλάδα. Για άλλη μια φορά η χώρα μας καταδικάστηκε επειδή εν έτει 2015 υπάρχουν ακόμη δήμοι της χώρας που διοχετεύουν τα λύματά τους σε παρακείμενα ρέματα ή τη θάλασσα.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 17:50
36.000 τόνους ψαρικών από 40 χώρες εισάγει η Ελλάδα
Συντάκτης: Eidisis.grΤα αλιεύματα που χάνονται παγκοσμίως λόγω της υπεραλίευσης θα μπορούσαν να θρέψουν ως και 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Τα τελευταία 40 χρόνια έχει εξαφανιστεί το 50% της θαλάσσιας ζωής του πλανήτη.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 17:50
Δεν «ξεψηφίζει» ο Βενιζέλος το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση
Συντάκτης: Eidisis.grΠροειδοποίηση για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος, αλλά και το ΠαΣοΚ, στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω συνεργατών του.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 17:50
Κυρ. Μητσοτάκης: Ενωμένοι και αισιόδοξοι την επόμενη μέρα στη ΝΔ
Συντάκτης: Eidisis.grΔιήμερη περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ φτάνοντας στα Ιωάννινα δήλωσε ότι πρώτο μέλημα της ΝΔ είναι να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό.
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο είπε ότι ολοκληρώνει τη δολοφονία της μεσαίας τάξης και εκφράζει την ιδεολογική εμμονή του κ.
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο είπε ότι ολοκληρώνει τη δολοφονία της μεσαίας τάξης και εκφράζει την ιδεολογική εμμονή του κ.
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 16:50
Δίκη ΧΑ: «Ως ΔΙΑΣ δεν επιχειρήσαμε, φοβηθήκαμε τους χρυσαυγίτες»
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ολιγωρία της Αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά και τη «συνάφειά» της με τη Χρυσή Αυγή επιχείρησε να καταδείξει η πολιτική αγωγή κατά την εξέταση του μάρτυρα αστυνομικού κ.