espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 7:37:56 πμ

Ελλάδα

Συζητείται την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στον Αρειο Πάγο, η υπόθεση επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Παρά το γεγονός ότι οι καθαρίστριες έχουν ήδη τακτοποιηθεί με τον σχετικό νόμο Κατρούγκαλου, και δη με οκτάωρη απασχόληση, εντούτοις το Δημόσιο δεν αποσύρει την προσφυγή του, εμμένοντας στο ότι οι καθαρίστριες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δεν απολύθηκαν, ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αναδρομικούς μισθούς.

Στον πρώτο σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του με τροχόσπιτο, ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με μεταλλωρύχους και κατοίκους στο Στρατώνι της Χαλκιδικής, όπου τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επένδυσης χρυσού.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε στους δημοσιογράφους ότι συγκινήθηκε από όσα άκουσε και σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να πείσει όσους αντιτίθενται στην επένδυση στις Σκουριές για τη χρησιμότητά της.
Σπείρα που «χτυπούσε» οικίες κυρίως στα βόρεια προάστια εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά και αναζητούνται δυο επιπλέον συνεργοί τους.

Ειδικότερα στις 5 Οκτωβρίου στο Γουδί μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθησαν οι δυο Ρομά ηλικίας 26 και 16 ετών, οι οποίοι νωρίτερα, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, είχαν διαρρήξει Ι.
Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε σχολικά λεωφορεία, στις 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου κατά τη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν 94 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 158 παραβάσεις.
Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα, (άνευ απροόπτου) η δίκη του κ. Ιωάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πάλαι ποτέ εισαγγελικού λειτουργού, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την προσφυγική κρίση.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επέστρεψε στην Αθήνα μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο.
Συνέδριο υψηλού επιπέδου αναφορικά με το φάσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπό τους διοργανώνουν από κοινού τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου και Ελλάδας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 17:50

Αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η Φ.Γεννηματά

Συντάκτης:
Αποστάσεις από την κυβέρνηση, κράτησε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά και απέρριψε σε αυτή φάση το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε: «Σε ποια βάση; Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ότι ο κ.
Η δίκη στην Ελβετία του Ερβέ Φαλσιανί, του γαλλο-ιταλού πρώην υπεύθυνου για θέματα πληροφορικής της τράπεζας HSBC -Suisse, ο οποίος κατηγορείται για οικονομική κατασκοπεία, ξεκίνησε τη Δευτέρα, όμως αναβλήθηκε αμέσως λόγω απουσίας του κατηγορουμένου.
Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα και ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια απόφαση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίου ελληνικής και τουρκικής Ακτοφυλακής εκφράζουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών επαναφέροντας μια παλιά πρόταση περί σύστασης Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής.