espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 4:49:55 μμ

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Ύποπτο κρούσμα «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος νοσηλεύεται από χθες, Τετάρτη, σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα από την Ολλανδία.
Πλήρη ελευθερία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη της διαφθοράς, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το έργο τους «χωρίς κανενός είδους οχλήσεις ή αναστολές», υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αρμόδιος για θέματα Καταπολέμησης Διαφθοράς, στη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή, με όλους τους οικείους εποπτευόμενους φορείς.
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 19:50

Αποφυλακίζεται με όρους η Εύη Στατήρη

Συντάκτης:
Αποφυλακίζεται η Εύη Στατήρη, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ύστερα από 19 ημέρες απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τον συνήγορο της κ. Φραγκίσκο Ραγκούση, της επιβάλλονται οι εξής περιοριστικοί όροι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει αλλά και απαγόρευση επικοινωνίας με τους συγκατηγορούμενούς της.
Οριστικό τέλος στο φαινόμενο των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που επιστρέφουν στην υπηρεσία τους φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, με νομοθετικό διάταγμα που θα επεξεργαστεί η ηγεσία του υπουργείου το Σαββατοκύριακο, θα προβλέπεται η επαναφορά αδικημάτων, εξαιτίας των οποίων, όποιος υπάλληλος παραπεμφθεί αμετακλήτως στο ακροατήριο για να δικαστεί θα τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία.
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 17:50

«Όχι» στο πλαστικό χρήμα λένε οι γιατροί

Συντάκτης:
Τρικυμία αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών να καθιερώσει την χρήση πλαστικού χρήματος για την πληρωμή των ιατρικών εξετάσεων.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το μέτρο αυτό δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι η ιατρική εξέταση είναι παροχή υπηρεσίας και όχι προϊόν και συνεπώς δεν μπορεί να ελεγχθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Περί τα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει γνωστή η απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Η συζήτηση στο δικαστήριο ολοκληρώθηκε και τα εμπλεκόμενα μέρη καλούνται μέχρι τις 7 Οκτωβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Ετοιμοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας είναι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με αφορμή τη μη καταβολή των εφημεριών τους για ολόκληρο σχεδόν το 2015.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των Ενώσεων Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, ενώ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα κάνουν λόγο για σειρά αποφάσεων που «οδηγούν τα Κέντρα Υγείας σε κατάρρευση, τους γιατρούς και τους άλλους υγειονομικούς σε απόγνωση και τους πολίτες να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στον βωμό του κέρδους».
Μια 18χρονη παραπληγική έβγαλαν το πρωί από τη θάλασσα της Λέσβου μαζί με ακόμα 42 πρόσφυγες τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Αγώνας δόθηκε να σωθεί και το βυθιζόμενο αναπηρικό καροτσάκι, απαραίτητο για να συνεχίσει η 18χρονη το ταξίδι της.
Στην κούρσα για την εκλογή προέδρου της ΝΔ μπήκε και επίσημα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος κατέθεσε την υποψηφιότητά του.

«Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου.
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 16:50

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο Κολωνάκι

Συντάκτης:
Λόγω της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, το Σάββατο στο Κολωνάκι, θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 12:00, ενώ θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία από τις 16:00, στις κεντρικές οδούς.